Foto: Publicitātes foto

"BlueOrange Bank" mainījusi nosaukumu uz "BluOr Bank", liecina "Firmas.lv" informācija.

Bankas nosaukuma maiņa Uzņēmumu reģistrā iegrāmatota pirmdien, 21.martā.

"Izmaiņas tiek veiktas ar mērķi uzsvērt bankas statusu un stiprināt bankas pozicionējumu gan Latvijas un Baltijas, gan citu valstu tirgos, vienādojot zīmolu un bankas juridisko nosaukumu. Bankas zīmola attīstība notiek, sekojot modernākajām pasaules tendencēm, kas virzās uz vienkāršību un lakonismu digitālajā vidē," skaidrots bankas publiskotajā informācijā.

Zīmola un bankas juridiskā nosaukuma maiņas dēļ klientiem un partneriem nav nepieciešams pārslēgt spēkā esošos līgumus.

Bankas pārstāvji arī atzīmē, ka šobrīd Latvijas, Baltijas un Eiropas valstu klienti veido 98% no "BluOr Bank" klientiem.

Pēc "BluOr Bank" pārstāvju paustā, pagājušajā gadā Latvijas un Baltijas uzņēmumiem tika piešķirti aizdevumi vairāk nekā 130 miljonu eiro apmērā. 2021.gada beigās bankas kredītportfelis sasniedza 344 miljonus eiro.

Tāpat bankas pārstāvji norāda, ka "BluOr Bank" 2021.gada nogalē atzīta par vienu no piecām sistēmiski nozīmīgām finanšu iestādēm Latvijā.

Jau vēstīts, ka "BluOr Bank" auditētā peļņa 2021.gadā bija 9,766 miljoni eiro, kas ir 2,6 vairāk nekā 2020.gadā. Savukārt bankas aktīvi pagājušā gada beigās bija 892,543 miljonu eiro apmērā, kas ir par 22,9% vairāk nekā gadu iepriekš.

Banka reģistrēta 2001.gadā. Sākotnēji tās nosaukums bija "Komercbanka "Baltikums"", 2011.gada jūnijā banka mainīja nosaukumu uz "Baltikums Bank", bet 2017.gada septembrī banka pārtapa par "BlueOrange Bank".

Bankas lielākais akcionārs ir Latvijas kompānija AS "BBG", bet patiesie labuma guvēji ir Aleksandrs Peškovs, Sergejs Peškovs un Andrejs Kočetkovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!