Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Finanšu ministrs Arvils Ašeradens ir uzdevis Finanšu ministrijai, Valsts ieņēmumu dienestam (VID) mainīt iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) maksāšanas kārtību pašnodarbinātajiem, proti, atteikties no avansa maksājuma.

Par to viņš pavēstījis mikroblogošanas vietnē “Twitter”: “Atcelt IIN avansa maksājumu pašnodarbinātajiem bija loģisks pandēmijas izraisīto ekonomisko seku mazināšanas pasākums, kas ātri apliecināja savu dzīvotspēju. Uzdevu @Finmin un @vid_gov ieviest šo kā pastāvīgu normu, paātrinot novēloto rīcību regulējuma ieviešanā.”

“Delfi Bizness” jau vēstīja, ka pēc divu gadu pārtraukuma šogad saimnieciskās darbības veicējiem atkal ir jāveic IIN avansa maksājums. 2021. un 2022. gadā tas bija atcelts kā viens no nodokļu atbalsta pasākumiem Covid-19 krīzes laikā. Šogad pirmais avansa maksājums ir jāveic līdz 23. martam. Tāpat kā līdz šim, tas attiecas uz tiem saimnieciskās darbības veicējiem, kuri iedzīvotāju ienākuma nodokli maksā vispārējā kārtībā.

Avansa maksājums neattiecas uz mikrouzņēmumu nodokļa maksātājiem, paziņotās saimnieciskā darbības veicējiem un samazinātās patentmaksas maksātājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!