Foto: Publicitātes foto
Ar 147 miljoniem eiro "Livonia Partners" sekmīgi noslēdz investoru līdzekļu piesaistes pirmo kārtu savam otrajam alternatīvo ieguldījumu fondam – "KS Livonia Partners Fund II". Tas ir divreiz vairāk, nekā piesaistīts tā pirmajam fondam. Fonds apņemas ieguldīt iespējās, kas risina klimata pārmaiņu un vides ilgtspējas izaicinājumus.

"Livonia Partners Fund II" atbalsta vairāki institucionālie investori, tostarp Baltijas un Ziemeļvalstu pensiju fondi, starptautiskās institūcijas un privātie investori. Visi "Livonia Partners Fund I" investori turpina ieguldīt "Livonia Fund II", kas piesaistījis arī virkni jaunu investoru.

"Mums ir ne vien ievērojams līdzekļu apjoms, bet arī zināšanas un ekspertīze, ko ieguldīsim uzņēmumos, palīdzot tiem augt un attīstīties. Pēc 2021. gada sagaidāma Latvijas ekonomikas izaugsmes paātrināšanās, ko veicinās daudzu nozaru, jo īpaši tehnoloģiju, pakalpojumu un ražošanas attīstība. "Livonia" atbalstīs šo izaugsmi, ieguldot talantīgos uzņēmējos," saka "Livonia Partners" partnere un līdzdibinātāja Kristīne Bērziņa, piebilstot, ka plašā un daudzveidīgā investoru klāsta uzticība "Livonia Partners" veido par lielāko privātā kapitāla fondu Latvijā.

"Livonia Partners" turpinās ieguldīt veiksmīgos Baltijas un citu reģionu uzņēmumos, kas demonstrē uzņēmību un spēcīgu izaugsmes potenciālu. Šo uzņēmumu vērtība parasti ir amplitūdā no 10 līdz 100 miljoniem eiro. "Livonia" komanda aktīvi sadarbojas ar portfeļa uzņēmumu īpašniekiem un vadītājiem, lai veicinātu šo uzņēmumu kļūšanu par līderiem savā nozarē un tirgū. Piemērs ir datu pārraides un IT drošības risinājumu kompānija "Santa Monica Networks", kurā investējis "Livonia Fund I".

Fonds turpinās pirmā fonda ieguldījumu stratēģiju, investējot uzņēmumu attīstības un izpirkšanas ("buy-out") kapitālu. Turklāt "Livonia Fund II" būtiski atbalstīs Livonia pārliecību par nepieciešamību veidot pozitīvu ietekmi uz vidi un sabiedrību – fonds apņemas ieguldīt vismaz 10% kapitāla projektos, kas risina klimata pārmaiņu un vides ilgtspējas problemātiku.

Kopš pirmā fonda izveides 2015. gadā "Livonia Partners" ir pabeidzis 16 ieguldījumu darījumus, izveidojot veiksmīgu Baltijas un Ziemeļvalstu uzņēmumu portfeli ar vairāk nekā 2000 darbinieku un kopējiem ieņēmumiem, kas pārsniedz 250 miljonus eiro.

"Livonia Fund II" pārvaldnieks ir reģistrēts Latvijā, un fonds ir dibināts Latvijā. Fonda pārvaldnieka darbību regulē Finanšu un kapitāla tirgus komisija. "Livonia Partners Fund II" konsultēja starptautiskais advokātu birojs "Ropes & Grey" un advokātu birojs "Ellex Kļaviņš".

"Livonia Partners" ir Baltijas privātā kapitāla ieguldījumu uzņēmums, kas šobrīd pārvalda 230 miljonus eiro. Uzņēmuma dibinātāji un vadītāji ir Kaido Veske, Kristīne Bērziņa, Rains Lehmuss (Rain Lõhmus) un Mindaugas Utkevičius. Komanda strādā Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Fonda ieguldītāji ir vietējie un starptautiskie institucionālie investori. Fondu investori ir vietējie un starptautiskie institucionālie investori un attīstības finanšu iestādes, tostarp Baltijas un Ziemeļvalstu pensiju fondi, ieskaitot "Swedbank", Eiropas Investīciju fondu (EIF), kas investē, izmantojot Baltijas Inovāciju fondu 2 (iniciatīva, kas izveidota, sadarbojoties Igaunijas Republikai, Latvijas Republikai, Lietuvas Republikai un EIF), Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!