Foto: DELFI

Jaunajā A klases biroju centrā "LNK Centre" - bijušajā "Latvijas Krājbankas" centrālā biroja ēkā - turpmāk atradīsies "LNK Group" galvenais birojs. Lai arī no pārdošanas brīža ir pagājuši trīs mēneši, ēkai ir piesaistīti arī citi nomnieki, kas aizpildīs atlikušo brīvo platību, informē nekustamo īpašumu konsultāciju kompānija "Colliers International".

Ēkā jau tiek veikti remonta darbi, lai 2015.gada sākumā tajā varētu ievākties jaunie "LNK Centre" iemītnieki.

Pēc "Colliers" ekspertu domām, šī tendence apliecina to, ka biroju segmentā kvalitatīvām platībām ir pieprasījums un tam vajadzētu iedrošināt attīstītājus sākt jaunus procesus.

"Jau iepriekš bijām meklējuši jaunas telpas "LNK Group" galvenajam birojam, tādēļ uzskatām šo pirkumu par ļoti veiksmīgu. Šo ēku projektējis arhitektu birojs "Sarma & Norde" kā A klases biroju ēku, un nekādus būtiskus tehniskus uzlabojumus pēc tās iegādes nebija nepieciešams veikt - viss jau atbilda visaugstākajām prasībām. Turklāt "LNK Centre" atrodas tuvu centram, Skanstes ielas rajonā, kas ir diezgan unikāls Rīgai un šobrīd ļoti attīstās - top jaunas ēkas un infrastruktūra," uzsver uzņēmuma "LNK Properties" komerciālo nekustamo īpašumu departamenta vadītājs Pāvels Broitmans.

Jau ziņots, ka šī gada septembrī likvidējamās AS "Latvijas Krājbanka" bijušo centrālo ēku Rīgā, Jāņa Daliņa ielā 15, par 10 516 200 eiro iegādājies holdinga "LNK Group" dibinātais uzņēmums SIA "JD 15" un no šī brīža ēku sauks "LNK Centre".

Neskatoties uz to, ka biroja ēkas jaunais īpašnieks tika noskaidrots tikai trešajā pārdošanas kārtā, aktīva interese par nekustamā īpašuma objektu tika izrādīta visa pārdošanas procesa laikā. Galvenie pretendenti uz ēkas iegādi bija Skandināvijas investīciju fondi, Baltijas investori un NVS valstu pārstāvji, kuriem tika rīkoti vairāki desmiti objekta apskašu.

Ēka Jāņa Daliņa ielā 15 nonāca brīvajā pārdošanā, jo pirms tam rīkotās divas šī nekustamā īpašuma izsoles beidzās bez rezultātiem. Šajās izsolēs ēkas sākumcena bija 11,5 miljoni eiro.

"LNK Centre" biroju ēka ir ļoti labā stāvoklī un atrodas pilsētas centra rajonā, kas strauji attīstās un nepārprotami kļūs par Rīgas biznesa centru. "LNK Group" plāno investēt biroju centra attīstībā un ēkas telpu uzlabošanā, lai tās pilnībā atbilstu A klases biroju standartiem.

Holdings LNK, attīstot savus uzņēmumus "LNK Group" ietvaros tādās nozarēs kā ražošanā, celtniecībā un aviācijā, ir spēris ievērojamu soli arī nekustamo īpašumu attīstības jomā, iegādājoties biroju centru Jāņa Daliņa ielā 15. "LNK Properties" ir "LNK Group" nekustamo īpašumu attīstības departaments, un tā pārvaldījumā jau ir tādi komercplatību īpašumi kā "Alojas biznesa centrs", "Dārzciema biroji", "Alojas rezidence", "Mūkusalas biroji", tirdzniecības centrs "Alojas kvartāls", tirdzniecības centrs "Draudzība", "Dienvidu vārti", "Baltijas Industriālais parks", kuru kopējā iznomājamā platība sasniedz gandrīz 100 000 kvadrātmetru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!