Foto: Pexels.com/worldspectrum

Kopējā kriptovalūtu tirgus vērtība noslīdēja zem triljona eiro, savukārt cenas lielā mērā korelēja ar tradicionālo akciju tirgu. Ethereum (ETH) apvienošana ir gaidītākais notikums, kas notiks nākamajā mēnesī, raksta pasaulē lielākās kriptovalūtas platformas "Binance" pārstāve Latvijā Polīna Brotjēra.

"Binance", kas ir viena no populārākajām kriptotirdzniecības platformām pasaulē, savā digitālo monētu tirdzniecības apskatā par augustu norāda, ka bija novērojams visu trīs lielāko kriptovalūtu vērtības kritums.

"Bitcoin" (BTC) vērtība samazinājās par 14,8% līdz 19687 eiro, noslīdot zem psiholoģiski svarīgā 20 000 eiro līmeņa. "Ethereum" mēnesi sāka 1669 eiro līmenī, bet noslēdza par 8% zemāk, sasniedzot 1534 tūkstošus eiro. BNB piedzīvoja lielākas svārstības (augusta maksimums bija 325 eiro), tomēr augustu kriptovalūta noslēdza (274 eiro) gandrīz ar tādu pašu vērtību, kā mēneša sākumā (281 eiro). Kopējā kriptovalūtu tirgus vērtība samazinājās zem 1 triljona eiro, ko pēdējo reizi piedzīvojām jūnijā.

Brotjēra min, ka kriptovalūtu tirgus svārstības pēdējā laikā ir cieši sekojušas tradicionālajam akciju tirgum. BNB augustu iesāka no nedaudz zemākām starta pozīcijām nekā abas lielākās kās kritpovalūtas (BTC un ETH). Lai arī lielākā daļa darījumu joprojām notiek centralizētās biržās, augustā decentralizēto finanšu (DeFi) jomā ar īpaši augstu adrešu aktivitāti izcēlās BNB tīklā strādājošā "PancakeSwap". Iespējams, ka tas arī izskaidro BNB salīdzinoši mazo kritumu.

Augustā, kā "Delfi" jau vēstīja, par saviem plāniem ienākt tirgū ar kriptoproduktiem institucionālajiem investoriem paziņoja pasaulē lielākais aktīvu pārvaldītājs "BlackRock". Tas nākotnē varētu kļūt par nozīmīgu pavērsienu kriptovalūtu tirgū, jo "BlackRock" solis padziļinās tradicionālo finanšu tirgus dalībnieku iesaisti kriptovalūtās un ar tām saistītajās tehnoloģijās.

Eksperte arī norāda, ka starptautiski gaidītākais notikums kriptovalūtu industrijā šobrīd ir "Ethereum" darbības principu maiņa, kas plānota 15. septembrī. "Ethereum" pāreja no darba apliecinājuma mehānisma (Proof-of-Work/PoW), kas balstījās kriptovalūtas rakšanā, uz likmes apliecinājuma mehānismu (Proof-of-Stake/PoS), nozīmīgi samazinās platformas oglekļa dioksīda emisiju un padarīs procesus ātrākus. Tas ir liels un apsveicams solis ceļā uz videi draudzīgu kriptosfēru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!