Foto: Pixabay

Populārākās kriptovalūtas "Bitcoin" cena pagājušajā naktī sasniegusi jaunu rekordu – 68 tūkstošus ASV dolāru jeb 58 680 eiro. Arī citas populārākās kriptovalūtas, piemēram, "Ethereum" sasniegušas rekordcenu, pārsniedzot 4144 eiro (par 1% vairāk nekā dienu iepriekš), jo investori cenšas nodrošināties pret inflāciju, raksta "The Guardian".

Analītiķi prognozē, ka kriptovalūtu cena turpinās pieaugt tuvākajās nedēļās.

Šī "Bitcoin" cena pārsniedz iepriekšējo rekordu, kas tika sasniegts oktobra beigās – toreiz populārākās kriptovalūtas cena bija 67 tūkstoši ASV dolāru jeb 57820 eiro, bet tā nokritās, kad investori atklāja jaunu kriptovalūtu "Shiba Inu", raksta "The Guardian".

Jāpiemin, ka pirms pieciem gadiem "Bitcoin" vērtība bija vien 700 ASV dolāri jeb 604 eiro. Pašlaik investori kriptovalūtas iegādājas bailēs no pieaugošās inflācijas kā alternatīvu zeltam, kas tiek uzskatīts par tradicionālu drošu ieguldījumu arī augstas inflācijas laikā. Jaunās paaudzes investori zelta vietā labprātāk izvēlas kriptovalūtas. Jāpiebilst, ka zelta vērtība visa gada garumā ir nedaudz kritusies, bet populārāko kriptovalūtu vērtība ir dubultojusies.

"Bitcoin" bija pasaulē pirmā decentralizētā kriptovalūta – digitālo aktīvu veids, kas izmanto publiskās atslēgas kriptogrāfiju, lai reģistrētu, apstiprinātu un veiktu darījumus "Bitcoin" blokķēdē. To 2009. gada 3. janvārī radīja anonīms datorprogrammētājs (vai programmētāju grupa) ar pseidonīmu "Satoshi Nakamoto".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!