Foto: LETA

Saistībā ar ārkārtas stāvokļa noteikšanu valstī vairākās nozarēs strādājošie darbinieki ir zaudējuši darbu vai arī nevar paredzēt, kādi būs viņu ienākumi tuvāko mēnešu laikā. Arī banka "Citadele" saviem klientiem, kas nonākuši šādā situācijā un iepriekš kredītsaistības pildījuši atbildīgi, piedāvā iespēju saņemt atvieglotu kārtību kredītu pamatsummas atmaksai, savukārt senioriem banka piedāvā maksājumus veikt pa telefonu, samazinot komisijas maksu, portālu "Delfi" informēja bankā.

"Citadele" atvieglos kārtību kredītu pamatsummas atmaksai uz trīs vai sešiem mēnešiem, katru gadījumu izskatot individuāli. Tas attiecas gan gan uz hipotekārajiem, gan patēriņa kredītiem, kā arī uz līzinga saistībām.

"Atvieglotā kārtība attiecas uz pamatsummas maksājumiem, kamēr procentu maksājumi joprojām būs jāveic. Arī vēlāk, neredzot situācijas uzlabojumu, katru pieprasījumu turpināsim izskatīt individuāli," norāda bankā.

Savukārt seniorus, kas ir lielākā "Covid-19" riska grupa, banka aicina izmantot bankas pakalpojumus izmantot attālināti. :Tā kā bieži tieši vecāka gada gājuma cilvēki maksājumus par komunālajiem pakalpojumiem veic klātienē filiālēs, esam atraduši risinājumu, lai seniorus pasargātu no inficēšanās riska. Ārkārtējās situācijas laikā viena rēķina apmaksa telefoniski maksās vien 0.38 EUR." pauž bankā.

Reizē notiek arī sarunas ar "Covid-19" krīzes ietekmētajiem uzņēmumiem, un vajadzības gadījumā notiek vienošanās par mazākām aizdevuma atmaksām, pastāstīja bankā.

"Ņemot vērā, ka valdība paziņoja par papildu finansējumu Covid-19 ietekmes mazināšanai uz ekonomiku, šobrīd tiek gaidīta detalizētāka informācija par palīdzības sniegšanu saviem klientiem, izmantojot "Attīstības finanšu institūciju "Altum"", ar kuras dalību varētu, piemēram veikt aizdevumu pārstrukturēšanu," teikts bankas paziņojumā.

Jau vēstīts, ka arī "Swedbank" saviem klientiem piešķirs kredītbrīvdienas, par šo pakalpojumu neieturot komisijas maksu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!