Foto: LETA

Banka "Citadele" piektdien noslēdza pirmo lielo kredītlīgumu 6,7 miljonu eiro (4,7 miljoni latu) vērtībā ar Daugavpils lielāko uzņēmumu grupu "Ditton Grupa", informēja banka.

Investīcijas ļaus realizēt "Ditton Chain" projektu – uz esošās rūpnīcas bāzes izveidot jaunu produktu ražotni, iegūstot iespēju ražot pievadķēdes, kas atbilst Eiropas tirgus prasībām.

"Citadeles" valdes priekšsēdētājs Juris Jākobsons paudis cerību, ka "bankas piešķirtie finanšu resursi nodrošinās ilgtspējīgu uzņēmuma "Ditton Chain" izaugsmi un darbības efiktivizēšanu, kā arī veicinās jaunu darba vietu radīšanu Daugavpils reģionā – uzņēmumā, kura darbība ir 100% vērsta uz eksportu, tādējādi sniedzot ieguldījumu ne tikai Daugavpils reģiona, bet arī visas valsts attīstībā."


Uzņēmums plāno iegādāties jaunākajām tehnoloģijām atbilstošas ražošanas iekārtas un veikt ražošanas telpu rekonstrukciju. Ieguldījumi ļaus uzsākt jaunu produktu – automašīnu pievadķēžu ražošanu, kas atbildīs Eiropas tirgus prasībām. Projektā radīs arī jaunas darbavietas. Plānots, ka uzņēmums savu darbību uzsāks 2011.gada vasaras sākumā.

Jau vēstīts, ka 1.augustā "Parex bankas" restrukturizācijas rezultātā tika izveidoti divi uzņēmumi - uz jaundibināto banku "Citadele" tika pārnesta lielākā daļa līdzšinējās "Parex bankas" tā dēvēto "labo aktīvu", bet neprofila aktīvi tika atstāti "Parex bankā". Uz banku "Citadele" tika pārcelta arī daļa Valsts kases noguldījumu. "Parex bankai" pēc tās nonākšanas valsts īpašumā bija noteikti darbības ierobežojumi, tostarp liegums kreditēt, bet uz jauno banku "Citadele" šie ierobežojumi neattiecas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!