Foto: DELFI

AS “Citadele banka” ir noslēgusi līgumu ar “Trusted Novus Bank Limited” par tai piederošās meitas sabiedrības Šveicē “Kaleido Privatbank” AG pārdošanu. “Trusted Novus Bank Limited” iegādāsies 100% “Kaleido Privatbank” AG akciju.

Darījumu plānots pabeigt līdz 2022. gada beigām, pēc regulatoru atļauju saņemšanas.

Līdz ar jaunas vadības ienākšanu "Kaleido" 2020. gadā, Šveices banka ir pārorientējusi savu stratēģiju uz klientiem no DACH reģiona – Vācijas, Austrijas un Šveices. "Kaleido" pārdošana ir nākamais solis ceļā uz "Citadeles" pamatdarbības nostiprināšanu Baltijā, lai atbalstītu vietējo ekonomiku, teikts bankas paziņojumā.

Bankas "Citadele" valdes priekšsēdētājs Jūhans Okerblums informē: "Šveices meitas sabiedrības pārdošana atbilst "Citadeles" ilgtermiņa ambīcijām kļūt par vadošo finanšu pakalpojumu sniedzēju Baltijā. Jaunajiem īpašniekiem ir stingra apņemšanās un kompetence, lai turpinātu atbalstīt jauno "Kaleido" stratēģiju un ļautu viņiem īstenot izaugsmes potenciālu".

Savukārt "Kaleido" vadītājs Rolfs Bauers piebilst: "Tagad mēs ieiesim nākamajā fāzē. Jaunā partnerība sniegs gudru veidu, kā apvienot tradicionālos un jaunos biznesa modeļus, lai sasniegtu nākamo attīstības līmeni".

"Citadele" ir otra lielākā banka Latvijā pēc aktīviem. "Citadeles" grupa tiek pārvaldīta no Latvijas. Tās meitas uzņēmumi un filiāles darbojas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

"Trusted Novus Bank" Ltd ir Gibraltāra banka, kas piedāvā visaptverošus banku produktus un pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!