Foto: Reuters/Scanpix

Dānijas finanšu uzraudzības pārvalde "Finanstilsynet" pērn ir veikusi pārbaudi, vai banka "Danske Bank" ievēro naudas atmazgāšanas novēršanas noteikumus, un ir secinājusi, ka bankas atzars Igaunijā nav laikus veicis pasākumus, lai samazinātu naudas atmazgāšanas riskus.

Finanšu regulators bankai izteica rājienu par to, ka tā nav identificējusi un veikusi pasākumus, lai samazinātu nozīmīgus naudas atmazgāšanas riskus Igaunijā, teikts "Finanstilsynet" mājaslapā publicētajā paziņojumā.

Lai gan principā naudas atmazgāšana bankas filiālēs un meitasuzņēmumos citās valstīs ir vietējo institūciju kompetencē, šajā gadījumā "Finanstilsynet" nolēma iesaistīties, ņemot vērā, ka pastāv liels reputācijas apdraudējums.

Vienlaikus uzraugs atzina, ka "Danske Bank" ir risku samazināšanas plāns un tā šajā jomā sadarbojas ar Igaunijas Finanšu uzraudzības pārvaldi.

Kopumā "Finanstilsynet" atzina, ka "Danske Bank" ir veiksmīgi ieviesusi naudas atmazgāšanas risku novēršanas pasākumus.

"Danske Bank" ir ierindota "Fortune Global" 500 pasaulē lielāko kompāniju sarakstā. Dānijas lielākās finanšu grupas filiāle Igaunijā līdz 2012.gada rudenim bija pazīstama kā "Sampo Pank".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!