Foto: Shutterstock
Jautājums, kā pasargāt hipotekārā kredīta ņēmējus no procentu likmju straujā kāpuma, joprojām ir Saeimas deputātu dienas kārtības augšgalā. Otrdien vairākas idejas situācijas uzlabošanai izskanēja parlamenta Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā, tai skaitā par jaunas nodevas ieviešanu bankām. Tieši kā tā tiktu ieviesta, gan komisijas sēdē nekļuva skaidrs.

Komisijas deputāti otrdien sēdē otrajam lasījumam skatīja iesniegtos priekšlikumus Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, kurā iecerēts noteikt īslaicīgo atbalstu kredītņēmējiem. Tomēr nevienu no priekšlikumiem komisija neatbalstīja un nenoraidīja, tie tiks uzlaboti un precizēti, lai balsojums par iecerētajām pārmaiņām komisijā varētu notikt nākamnedēļ.

Jauna nodeva

Visplašākās diskusijas izraisīja iespējamais pašas komisijas priekšlikums. Tas paredz Patērētāju tiesību aizsardzības likumu papildināt ar jaunu pantu, ar kuru tiktu ieviesta hipotekārā kredīta ņēmēju aizsardzības nodeva. Tā būtu jāmaksā bankām par to izsniegtajiem hipotekārajiem kredītiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!