Foto: LETA

Krievijas valstij daļēji piederošā IT pakalpojumu sniedzēja "Rostelecom" īstenotajā datu pārtveršanā informācija par DNB bankas klientiem nav iegūta, portālu "Delfi" informēja bankā.

Bankā skaidroja, ka pārtvertās IP adreses pieder nevis DNB bankai, bet gan "Rostelecom" sadarbības partnerim. "Tā kā konkrētās IP adreses DNB banka neizmanto, nav iespējams, ka šajā gadījumā trešās puses būtu ieguvušas ar mūsu klientu norēķinu kartēm saistītus datus," skaidro DNB bankas valdes loceklis Intars Sloka.

Vēstīts, ka 26. aprīlī "Rostelecom" uz vairākām minūtēm izdevās pārtvert datus no vairākām ārvalstu bankām. Raidījums "Nekā personīga" ziņoja, ka starp tām ir arī divas bankas no Latvijas - "Norvik" un DNB.

Panākot, ka visi banku veiktie darījumi tiek pārvirzīti uz Krieviju, Krievijas valstij piederošajam uzņēmumam, visticamāk, ir izdevies piekļūt pie stratēģiski svarīgas informācijas, kā šīs bankas strādā. Krievijas uzņēmums to var izmantot nākotnē plānojot lielāka apjoma uzbrukumus, atzīmē raidījums.

''Rostelecom'' datu pārtveršanu var uzskatīt par uzbrukumu, jo pārvirzītā informācija ir rūpīgi atlasīta, lai tā saturētu tikai konkrētas bankas un lielākos kredītkaršu apkalpošanas uzņēmumus "VISA" un "Master card", norādīja raidījums.

Banku pārstāvji raidījumam apgalvoja, ka bankas saziņai ar citiem pakalpojumu sniedzējiem izmanto šifrus un šos pārtvertos datus informācijas zagļiem nevajadzētu spēt izlasīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!