Foto: Shutterstock
Investīciju pārvaldnieki no "Goldman Sachs" uzskata, ka mākslīgais intelekts nākamajā desmitgadē varētu palīdzēt par trešdaļu palielināt "S&P 500" akciju vērtību.

"Nākamo desmit gadu laikā MI varētu palielināt produktivitāti par 1,5% gadā. Un tas nākamajā desmitgadē varētu palielināt "S&P 500" peļņu par 30% vai vairāk," CNBC ceturtdien sacīja investīciju firmas vecākais stratēģis Bens Snaiders.

"Delfi Bizness" jau iepriekš ir rakstījis, ka mākslīgais intelekts jau šobrīd tiek ieviests finanšu pasaulē kā atbalsta rīks fondu pārvaldniekiem.

"OpenAI" izstrādātā tērzēšanas robota "ChatGPT" parādīšanās ir izraisījusi interesi par mākslīgā intelekta tehnoloģijām. Tas, kā raksta CNBC, ir arī radījis jaunu satraukumu investoros, kuri vēlas jaunu peļņas pieauguma dzinējspēku laikā, kad pieaugošās aizņēmumu izmaksas un piegādes ķēdes problēmas ir mazinājušas optimismu.

"Šķiet, ka daudzi labvēlīgi faktori, kas [iepriekš] noveda pie šī (S&P 500) peļņas pieauguma, mainīsies," Snaiders sacīja ASV medijam.

"Taču patiesais optimisma avots tagad ir produktivitātes uzlabojumi, izmantojot mākslīgo intelektu."

Viņš norādīja, ka "1999. vai 2000. gadā tehnoloģiju burbuļa laikā būtu ļoti grūti iedomāties, ka Facebook vai Uber mainīs mūsu dzīvesveidu."

Attiecīgi tiek liktas cerības uz to, ka roboti spēs efektīvāk analizēt finanšu tirgus un datus un attiecīgi arī veiksmīgāk tirgoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!