Foto: Shutterstock
Pēdējo mēnešu laikā mākslīgais intelekts ir kļuvis par karstu diskusiju avotu, un, šķiet, visas nozares aktīvi plāno, kā izmantot robotu smadzenes savā labā. Arī finanšu sektorā, kur automatizētas investīcijas nav pilnīgi sveša lieta, izskan runas par robotiem, kas varētu tirgoties klientu labā.

"Delfi Bizness" jau rakstīja, ka finanšu nozare aktīvi sāka meklēt veidus, kā ieguldīt jaunajā tehnoloģiju izrāvienā, bet "Google" sita trauksmes zvanus bažās, ka "Microsoft" to apsteigs.

Taču nu pastāv iespēja, ka naudu varēs pelnīt, ne tikai ieguldot uzņēmumos, kas izstrādā mākslīgajam intelektam nepieciešamās tehnoloģijas, bet arī liekot robotiem analizēt tirgu un ieguldīt naudu.

Apsteidz nejaušību

Finanšu pasaulē ilgstoši ir meklēti dažādi algoritmi un sistēmas, kas varētu ļaut paredzēt, kad ir labākais investīciju brīdis, un leģendāro investoru kontekstā vienmēr spriests – tā ir veiksme vai prasmes, kas ļāvušas tiem šķietami apsteigt tirgu? Pērn ASV medijs NPR rakstīja par Ketiju Vudu, kas iepriekšējos gados pārsteidza Volstrītu ar īpaši veiksmīgiem darījumiem, bet pērn viņas pārvaldītā uzņēmuma "Ark Invest" fondi cieta zaudējumus 55% apmērā, kamēr "S&P 500" krita par apmēram 18%.

Tagad cilvēku prāti varēs spēkoties ar robotu spēju aprēķināt mikrosvārstības un analizēt miljoniem datu vienību.

Divi korejiešu pētnieki gatavojas publicēt akadēmisku rakstu ar nosaukumu "Vai ChatGPT var uzlabot lēmumu pieņemšanu par ieguldījumiem? No portfeļa pārvaldības perspektīvas" ("Can "ChatGPT" Improve Investment Decision? From a portfolio management perspective") un jau tagad pauduši, ka "ChatGPT" spēja izvēlēties kādu vienību no aktīvu kopas pārspēja nejaušu atlasi.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!