Foto: LETA
Iepriekšējais "PNB Bankas" galvenais akcionārs Grigorijs Guseļņikovs intervijā pastāsta par atsevišķām bankas pārdošanas detaļām un to, kāpēc, viņaprāt, jaunie akcionāri nepaspēja veikt investīcijas, kā arī sniedz komentārus par gaidāmo PNB likvidācijas procesu.

PNB akcijas nopirkušais Rodžers Tamrazs pastāstījis par saviem plāniem uzbūvēt Anglijā sašķidrinātās dabasgāzes (SDG) termināli, kā arī glabāt ceturto daļu Apvienotās Karalistes gāzes rezervju. Līdztekus tam viņš pētījis mūsu reģiona gāzes sektoru, apsverot iespējas būvēt SDG termināļus Polijā un Igaunijā. Protams, vērienīgiem projektiem nepieciešama banka kā "bekofiss". Vai notikumos ap PNB ir pamanāmas pazīmes, kas liecinātu, ka notiek cīņa par gāzes tirgu?

Kā pārliecinājos, Tamrazs ir plašu interešu un lielu projektu cilvēks. Viņš iegādājas te zvejniecības kompānijas, te banku Grieķijā. Tas ir tas, ko nejauši pats pamanīju un dzirdēju. Jūs savukārt vaicājat par gāzi. Tomēr man nav zināmas detaļas par šiem projektiem.

Kā sarunās ar PNB daļu pircējiem jūs vienojāties par bankas cenu un par ko strīdējāties? Piemēram, zināms, ka esat gatavs turpināt starptautisko tiesas procesu, savukārt Tamrazs iestājas par to, lai banka pārvilktu šāda veida pretenzijām svītru.

Vienošanās ar pircējiem man neļauj komentēt darījuma detaļas – iekļauts tradicionālais paragrāfs par konfidencialitāti. Tomēr šīs intervijas sakarā es viņiem vaicāju par vienošanās detaļu atklāšanu trešajai personai, un pircēji rakstveidā šādu iespēju atteica. Tamrazs uzskatīja, ka viņš atsauks tiesvedību un Latvija to novērtēs. Savukārt man šāda pieredze jau ir – reti kāds atceras, ka "PNB Banka" un tās akcionārs panāca, ka tika atsaukta prasība pret Latviju "Winergy" lietā par 60 miljoniem eiro no igauņu viltus investoru puses. Pat paldies neviens nepateica.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!