Digitālās tehnoloģijas, ja salīdzina ar vien nesenu vēsturi, ir ievērojami demokratizējušas ieguldījumu procesu. Gan bankas, gan platformas aizvien meklē veidus, kā šo procesu atvieglot un samazināt laiku, kas cilvēkam tam jāvelta. Tādēļ arī raidījuma “Nākotnes kapitāls” portfeļiem, kurus veido Vilūns un Kuzikovs, sadarbībā ar “SEB banku” pievienosies trešais portfelis – Roboinvestors.

Arī “Nākotnes kapitāls” sadarbībā ar “SEB banku” turpmāk piedāvās skatītājiem iespēju ieskatīties tajā, kā strādā viens no šādiem investīciju rīkiem – Roboinvestors. Lai gan tas nav mākslīgā intelekta iespējots rīks un, kā norāda “SEB bankas” Finanšu tirgus pārvaldes vadītājs Andris Lāriņš, pamatā beigu beigās bankas eksperti ir tie, kas rīka aizmugurē pieņem galvenos lēmumus, tas ir rīks, kas palīdz cilvēkiem samazināt laiku, kas jāpatērē, meklējot, kur ieguldīt naudu. 

Vai mākslīgais intelekts ieguldīs mūsu vietā?

Lāriņš norāda, ka “roboti kā tādi jau tirgū darbojas”. Viņš iezīmē, ka jau miljardiem dolāru ir fondos, kurus pārvalda mākslīgais intelekts. Šobrīd arī ir dati, kas liecina, ka vidēji tas spēj nedaudz labāk par cilvēkiem pārvaldīt naudu. “Ir algoritmi, kuri strādā bez emocijām, bet tik un tā kaut kas noiet greizi,” viņš atzīst, skaidrojot, ka tāpat vajadzēs kādu, kas labos šīs problēmas. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!