Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Igaunijas finanšu inspekcija "Finantsinspektsioon" Igaunijas bankai "SEB Pank" piemērojusi naudassodu viena miljona eiro apmērā par naudas atmazgāšanas un teroristu finansēšanas novēršanas noteikumu pārkāpumiem, teikts inspekcijas publiskotajā paziņojumā.

"Finantsinspektsioon" uzraudzības procesu laikā konstatējusi trūkumus "SEB Pank" aktivitātēs, veicot klientu uzticamības pārbaudes pasākumus.

Tāpat nepilnības konstatētas attiecībā uz ziņošanu Finanšu izlūkošanas dienestam par aizdomām par iespējamu naudas atmazgāšanu, norāda inspekcija.

Inspekcija izdevusi rīkojumu bankai sešu mēnešu laikā labot šīs nepilnības, kā arī konstatētie trūkumi noveduši pie lietas sākšanas par likumpārkāpumu un naudassoda piemērošanas viena miljona eiro apmērā.

"Finantsinspektsioon" izmeklēšanu bankā veikusi no 2019. gada 26. augusta līdz 27. septembrim, bet nepilnības konstatētas laika periodā no 2017. gada līdz 2019. gadam.

Jau ziņots, ka Zviedrijas finanšu regulators "Finansinspektionen" pagājušajā nedēļā Zviedrijas banku grupai "SEB Group" piemēroja naudassodu viena miljarda kronu (95 miljonu eiro) apmērā par trūkumiem naudas atmazgāšanas novēršanas noteikumu ievērošanā Baltijas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!