Foto: LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) ir devusi atļauju "Industra Bank" pārņemt "PrivatBank" klientu apkalpošanu un lielāko daļu tās aktīvu un saistību. Pāreja tiks īstenota 2022. gada 20. augustā.

Tuvākajās dienās “Industra Bank” katru klientu personīgi informēs par tā informācijas un līgumu pārcelšanas praktisko norisi.

Darījuma rezultātā “Industra Bank” pārņems no “PrivatBank” klientu attiecības, tostarp privātpersonu un juridisko personu kontu pārvaldību, kredītu un līzinga portfeļus, noguldījumus, kā arī bankai piederošos vērtspapīrus un nekustamo īpašumu.

“Industra Bank” valdes priekšsēdētājs Raivis Kakānis norāda: “Kopš līguma noslēgšanas kopā ar “PrivatBank” strādājām pie detalizēta plāna pārdomātai klientu informācijas pārcelšanai un integrēšanai “Industra Bank” sistēmās, lai spētu pārņemt šo klientu apkalpošanu iespējami drīz pēc FKTK atļaujas saņemšanas. Lai piepildītu savu ambīciju augt, esam veikuši ievērojamus uzlabojumus pakalpojumu modernizēšanā, tostarp internetbankas attīstībā, tāpēc bankas rīcībā ir plašs finanšu pakalpojumu klāsts, nepieciešamā infrastruktūra un profesionāla komanda šo klientu kvalitatīvai apkalpošanai.”

Darījuma ietvaros “Industra Bank” pārņems no “PrivatBank” sadarbību ar aptuveni 5800 klientiem, no kuriem 300 ir juridiskas personas un 5500 privātpersonas. Darījumā pārnesamo kredītu apjoms veido aptuveni 23 miljonus eiro, savukārt noguldījumu apjoms pārsniedz 57 miljonus eiro.

“Industra Bank” ir 1994. gadā dibināta Latvijas kredītiestāde ar vairāk nekā 18 tūkstošiem klientu – nedaudz virs tūkstoša juridisku personu un 17 tūkstoši privātpersonu. Bankas akcionāri ir vietējie uzņēmēji, kuri tās darbību ir fokusējuši uz Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanu. Bankai ir astoņi apkalpošanas centri – četri Rīgā, savukārt pārējie ir Daugavpilī, Liepājā, Ventspilī un Jelgavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!