Foto: EPA/Scanpix/LETA

Konkurējošajā izsolē trešdien pārdotas iepriekš starptautiskajos tirgos emitētās valsts obligācijas 25 miljonu eiro apmērā, liecina biržas "Nasdaq Riga" sniegtā informācija.

Izsolē dalībnieku pieprasījums pēc obligācijām 4,7 reizes pārsniedza Valsts kases piedāvāto apmēru.

Obligāciju, kuru dzēšanas termiņš ir 2025.gada 23.septembris, vidējā svērtā likme izsolē bija mīnus 0,393%, un tās četri izsoles dalībnieki pieprasīja kopumā 116,75 miljonu eiro apmērā, bet Valsts kase piedāvāja iegādāties 25 miljonu eiro apmērā.

Attiecīgo obligāciju emisijas datums ir šā gada 20.janvāris.

Valsts kase trešdien Globālās vidēja termiņa vērtspapīru programmas (GMTN) ietvaros piedāvāja iegādāties 2015.gada septembrī emitēto starptautisko eiroobligāciju papildu laidienu. Obligāciju fiksētā procentu (kupona) likme ir 1,375%.

Jaunemitētās obligācijas tiks apvienotas un veidos vienu sēriju ar līdz šim emitētajiem attiecīgajiem vērtspapīriem 500 miljonu eiro apmērā.

Valsts kase 2015.gada septembrī emitēja attiecīgās starptautiskās eiroobligācijas ar dzēšanas termiņu 2025.gada 23.septembrī kopumā 500 miljonu eiro apmērā. Minētā obligāciju emisija tika īstenota Luksemburgas biržā.

Valsts kasē iepriekš skaidroja, ka šāds finanšu instruments, kuru Valsts kase iepriekš ir piedāvājusi starptautiskajā tirgū ar citu izvietošanas metodi, tagad papildu laidienu veidā izsolēs ir pieejams arī Latvijas tirgū, vērtspapīru izplatīšanu organizējot ar primāro dīleru starpniecību. Izsoles nodrošina vietējiem investoriem, piemēram, pensiju fondiem, apdrošināšanas sabiedrībām, bankām un citiem tirgus dalībniekiem tiešu pieeju papildu vērtspapīru piedāvājumiem un attiecīgi paplašina ieguldījumu spektru, kas pieejams sākotnējā izvietošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!