Foto: F64

Augstākās tiesas (AT) Senāts atstājis negrozītu lēmumu, ar kuru tiesa atteikusies izskatīt bijušā AS „Parex banka” (tagad „Reverta”) līdzīpašnieka Viktora Krasovicka pieteikumu pret Finanšu un kapitāla tirgus komisiju (FKTK), kurā lūgts atcelt komisijas 15.marta lēmumu anulēt licenci AS “Parex banka”.

Krasovickis jau aprīlī bija lūdzis Administratīvo apgabaltiesu atcelt FKTK padomes 15.marta lēmumu anulēt "Parex bankas" izsniegto atļauju jeb licenci kredītiestādes darbībai, taču tiesa šo viņa pieteikumu atteicās pieņemt.

Tiesa atzina, ka eksbaņķieris ir persona, kurai neesot subjektīvo tiesību iesniegt pieteikumu, jo viņš neesot noguldītājs, noskaidroja portāls „Delfi".

Eksbaņķieris šādam tiesas secinājumam, kā arī atteikumam pieņemt viņa pieteikumu izskatīšanai nepiekrita un to apstrīdēja AT Senātā. Kā portāls "Delfi" uzzināja AT, Senāts septembra sākumā atstājis negrozītu iepriekšējo apgabaltiesas spriedumu, bet Krasovicka blakussūdzību noraidījis.

Senāta lēmums nav pārsūdzams.

Jau ziņots, ka 2008.gada novembrī tika parakstīts līgums, kas paredzēja "Parex bankas" akciju kontrolpaketes jeb 51% pārņemšanu "Hipotēku bankas" īpašumā. Par šīm akcijām to līdzšinējiem īpašniekiem Valērijam Karginam un Krasovickim katram tika samaksāts viens lats.

Vēlāk valsts pārņēma arī pārējās bankas akcijas. Parex" 83,07% akciju īpašnieks šobrīd ir Privatizācijas aģentūra, bet 13,61% akciju pieder Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankai.

2010.gada augustā notika "Parex bankas" labo aktīvu pārēja uz jaunizveidoto "Citadele banku".

Šobrīd "Parex bankai" vairs nav bankas darbībai nepieciešamās licences un tās tagadējais nosaukums ir "Reverta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!