Kurš ir ienesīgāks finanšu rīks – amerikāņu uzņēmumu akcijas vai kriptovalūtas? "Delfi" valdes priekšsēdētājs Konstantīns Kuzikovs un "Delfi Bizness" žurnālists Raivis Vilūns raidījuma "Nākotnes kapitāls" 3. sezonu sāk ar savu portfeļu salīdzinājumu un skaidrojumu, kāpēc kriptovalūtas Vilūna portfeli velk uz leju un kāpēc "S&P 500" akcijas palīdz Kuzikovam.

“Vēl pavasarī, kad mēs rādījām savus portfeļus, dažu brīdi ienesīgums bija –18 procenti,” atminas Kuzikovs, stāstot, ka šobrīd, augusta izskaņā, viņa portfeļa ienesīgums, lai gan negatīvs, ir tikai –0,3%.

Viņš skaidro, ka relatīvi pozitīvā rezultāta pamatā ir stratēģija – mazas investīcijas katru nedēļu. 

Kā interesantu aspektu, analizējot atsevišķas pozīcijas portfelī, Kuzikovs pamanījis, ka reālajai situācijai pasaulē ne vienmēr ir tieša un precīza korelācija ar akciju vērtībām. Kā piemēru viņš min ETF (biržā tirgotais fonds), kurš apvieno elektroauto bateriju ražotājus, bet neuzrāda labus rezultātus, lai gan pasaulē ir visai liels pieprasījums pie šiem auto. Labus rezultātus uzrāda mazumtirdzniecības segments, kur gan “Wallmart”, gan “Protor & Gamble” veido pozitīvu ienesīgumu Kuzikovam. 

Viņš stāsta, ka neveiksmīgais portfeļa segments ir saistīts ar medijiem, proti, gan “The New York Times”, gan “Disney” šobrīd rada zaudējumus. Viņš gan neuzskata, ka problēma būtu pašos uzņēmumos. “Abi šobrīd, manuprāt, ir novērtēti zemāk, nekā ir to patiesībā vērtība,” saka raidījuma “Nākotnes kapitāls” vadītājs. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!