Foto: Scanpix/Reuters
Kriptovalūtu vērtība, kas šogad kritusies jau vairāk nekā trīs reizes kopš pērnā gada, atsāka jaunu kritienu, kad birža "Binance" paziņoja, ka pārņems finansiālās ķibelēs esošo digitālo monētu tirdzniecības vietni "FTX".

Par "FTX", kas līdz ar "Binance" ir viena no lielākajām kriptovalūtu tirdzniecības platformām, pēdējās dienās sāka izskanēt baumas, ka uzņēmums pieredz likviditātes krīzi un ir uz bankrota robežas, ziņo "CNBC". Bažas radās, ka analītiķi publicēja aizdomas, ka "FTX" nespēj nosegt finanšu saistības.

Tas netieši tika apstiprināts otrdien, kad abu kompāniju līderi mikroblogošanas vietnē "Twitter" paziņoja, ka visi "FTX" uzņēmumi ārpus ASV pievienosies "Binance".

Dienu pirms darījuma pieņemšanas no "Binance" Benkmans-Frīds tviterī ziņoja, ka FTX aktīvi ir "labi".

Jau dienu vēlāk abi kriptomiljonāri paziņoja par darījumu. Tomēr šobrīd, kā vēsta ASV mediji, šobrīd ir izteikti tikai juridiski nesaistoši lēmumi. Attiecīgi nav noslēgti konkrēti līgumi, kas noteiktu pienākumus abām pusēm.

Divu lielāko nozares spēlētāju apvienošanās, iespējams, būtu aizliegta, vai vismaz strikti izskatīta, lai neradītu problēmas kopējā tirgū, finanšu uzraugu kontrolētajā Volstrītā, taču, kā norāda "Bloomberg" tas nav nekas jauns kripto finanšu jomā, kas joprojām ir gandrīz neregulēta.

"Man žēl, ka man neveicās labāk, un es darīšu visu iespējamo, lai aizsargātu klientu aktīvus un jūsu ieguldījumus," vēstulē investoriem rakstīja Benkmans-Frīds. “Es vēlos, lai man būtu sīkāka informācija par jums šobrīd; Es vēl ne," teikts vēstulē.

Mediji ziņo, ka šobrīd nav publicēta informācija par biznesu apvienošanas plāniem un pagaidām nav skaidrs, kā tas notiks un kāda ietekme tam būs uz "FTX" un "Binance" darbu.

"FTX" problēmas negatīvi ietekmēja tirgu un nozares "zelta standarta" monēta "Bitcoin" sasniedza vērtības zemāko punktu šogad, noslīdot teju līdz pat 17 tūkstošiem par monētu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!