Foto: Pexels.com/Jievani

Ceturtdien kriptovalūtu pasaule pieredzēja vienu no pēdējos gados gaitītākajiem notikumiem - otrā lielākā kriptovalūta "Ethereum" ir mainījusi savas darbības pamatprincipus, samazinot negatīvo ietekmi uz vidi. Analītiķi pieņem, ka nu tā varētu apsteigt "Bitcoin" popularitātē.

Programmatūras jauninājums, kas pazīstams kā "apvienošana", mainīs to, kā darījumi tiek pārvaldīti "Ethereum" blokķēdē. Valūtas radītājs Vitaļiks Buķerins ceturtdienas rītā Twitter paziņoja par plāna pabeigšanu, ierakstot "Happy merge all".


Šī sistēmas maiņa nozīmē, ka "Ethereum "vairs netiks radīts energoietilpīgajā procesā, kas pazīstams kā "rakšana", kur ārkārtīgi jaudīgi datori veic sarežģītas kriptogrāfiskās darbības, lai iegūtu šīs valūtas. "Ethereum" tagad strādās pēc procesa, kurā privātpersonas un uzņēmumi darbosies kā pārbaudītāji, ieķīlājot vai "ieguldot" savas monētas kā garantijas veidu.

Saskaņā ar "Digiconomist" tīmekļa vietni, "Ethereum" ieguve patērēja tikpat daudz elektroenerģijas kā Austrija, proti, 72 teravatstundas gadā. Tīmekļa vietnes ekonomists Alekss de Vrīss lēš, ka apvienošana samazinās oglekļa emisijas, kas saistītas ar "Ethereum" par vairāk nekā 99%.

De Vrīss piebilda, ka šī pāreja varētu izraisīt 0,2% no pasaules elektroenerģijas patēriņa samazināšanās vienas nakts laikā.

"Visu acis būs vērstas uz "Bitcoin". Tas joprojām ir lielākais piesārņotājs kriptovalūtu telpā. Pat šodien "Bitcoin" ir atbildīgs par tikpat lielu elektroenerģijas patēriņu kā Zviedrija. Un mēs zinām, ka tas nemainīsies," sacīja De Vrīss.

Attiecīgi, kā analītiķi iepriekš ir teikuši, pastāv iespēja, ka "Ethereum" varētu apsteigt tagadējo nozares līderi, jo tas, esot videi draudzīgs, kļūst patīkamāks starptautiskajiem uzņēmumiem, kas iepriekš negribēja iesaistīties kriptopasaulē, baidoties no nosodījuma par ietekmi uz vidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!