Latvijas degvielas tirgotājs Virši-A” 2021. gadā nolēma akcijas piedāvāt biržā. Sākotnējais akciju piedāvājums bija veiksmīgs, un uzņēmums piesaistīja teju 8 miljonus eiro. Šobrīd, kā “Nākotnes kapitālam” saka valdes priekšsēdētājs Jānis Vība, apmēram 70% no akcionāriem ir tieši no Latvijas.

“Virši-A” ir viens no dažiem Latvijas uzņēmumiem, kuru akcijas Baltijas biržā dzīvo aktīvu dzīvi, proti, tās tiek pirktas un pārdotas. “Esam joprojām turpinājuši jaudīgi uzlabot gan pelnītspēju, gan tirgus daļas,” saka uzņēmuma vadītājs Jānis Vība, atbildot uz jautājumu, kā sokas.

Vība saka, ka plāno palielināt uzpildes staciju tīklu un šogad sākt elektrības tirdzniecību mājsaimniecībām. “Varam veidot komplektus, kur ir elektrība, degviela, veikala preces un vēl tālākā nākotnē dabasgāze,” viņš skaidro un vienlaikus norāda, ka nebaidās biržā no konkurences ar “Ignitis” un “Enefit Green”, jo ir priekšrocība – spēja piedāvāt plašāku pakalpojumu klāstu. Tāpat Vība uzsver arī sava uzņēmuma darbinieku spēju un talantus to panākt. 

Atbildot uz jautājumu, vai pagājušā gada labie rezultāti nav tikai saistīti ar inflāciju, viņš saka, ka tirgus daļas cipari, ko nevar publiski nosaukt, rāda, ka uzņēmums aug. “Tirgus daļu būvējot, aizmirst 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!