Foto: LETA
Latvijas finanšu ministrs Andris Vilks (V) pirmdien pirmo reizi valsts vēsturē pārstāvēs Latviju Eirogrupā kā pilntiesīgs šī Eiropas kodolvalstu kluba biedrs.

Eirogrupas sēdē, kurā piedalās visi eirozonas finanšu ministri kā arī Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents ekonomiskajos un monetārajos jautājumos Oli Rēns un Eiropas Centrālās bankas (ECB) prezidents Mario Dragi, plānots arī apmainīties ar viedokļiem par eiro ieviešanu Latvijā.

Tāpat darba kārtībā plānots ministriem iepazīties arī Vācijas un Austrijas jauno valdību prioritātēm, portālu "Delfi" informēja Finanšu ministrija (FM).

Ņemot vērā eiro ieviešanu Latvijā šā gada 1. janvārī, šī būs pirmā Eirogrupas sanāksme, kurā Latvija piedalīsies kā oficiāla organizācijas locekle ar balstiesībām.

Savukārt otrdien Vilkam paredzēts piedalīties Eiropas Savienības (ES) Ekonomisko un finanšu jautājumu (ECOFIN) padomes sanāksmē Briselē.Tajā piedalās visi ES finanšu ministri.  Otrdienas tikšanās reizē plānots pārspriest Vienotā (kredītiestāžu) uzraudzības mehānisma ieviešanu, Stabilitātes un izaugsmes pakta ieviešanu, Izaugsmes un nodarbinātības pakta īstenošanu, kā arī Grieķijas prezidentūras darba programmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!