Foto: LETA

Latvijas Komercbanku asociācijas (LKA) padomi turpmāk vadīs AS "Swedbank" valdes priekšsēdētājs Māris Mančinskis, šajā amatā nomainot AS "SEB bankas" valdes priekšsēdētāju Aināru Ozolu, portālu "Delfi" informēja LKA sabiedrisko attiecību speciāliste Baiba Melnace.

Pašreizējā LKA padome, uzsākot darbu 2011.gada aprīlī, nolēma kopējo priekšsēdētāja amata termiņu – trīs gadus – sadalīt divās daļās, attiecīgi Ozolam un Mančinskim katram vadot padomi pusotru gadu.

Saskaņā ar LKA statūtiem asociācijas darbības pārraudzībai kopsapulcē ievēl asociācijas padomi septiņu cilvēku sastāvā uz trīs gadus ilgu laiku, savukārt padome no sava vidus ievēlē padomes priekšsēdētāju.

Pašlaik LKA padomē bez Mančinska un Ozola darbojas arī AS "ABLV Bank" valdes priekšsēdētājs Ernests Bernis, AS "Latvijas Hipotēku un zemes banka" valdes priekšsēdētājs Rolands Paņko, AS "Norvik banka" valdes priekšsēdētāja Laima Saltuma un AS "Nordea banka" Latvijas filiāles vadītājs, Biznesa attīstības vadītājs Polijā un Baltijas valstīs Valdis Siksnis.

LKA padome nodrošina kopsapulču sasaukšanu un organizē to darbu, uzņem asociācijā jaunus dalībniekus, izskata jautājumus, kas saistīti ar asociācijas budžetā paredzēto līdzekļu izlietošanu, kā arī jautājumus par asociācijas efektīvai darbībai nepieciešamo fondu izveidošanu.

Tāpat padome veido kopējo nostāju bankām svarīgu problēmu risināšanā, apstiprina asociācijas darbības projektus, kā arī tās darbību reglamentējošos dokumentus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!