Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Latvijas Banka un Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) 5.jūnijā Rīgā rīkos augsta līmeņa konferenci uz kuru ieradīsies arī Starptautiskā Valūtas fonda izpilddirektore Kristīne Lagarda, informēja centrālās bankas pārstāvis Mārtiņš Grāvītis.

Konference "Apstākļiem spītējot: Baltijas valstu tautsaimniecības atveseļošanās pieredze" (Against the Odds: Lessons from the Recovery in the Baltics) pulcēs ievērojamus valstu un starptautiskās politikas veidotājus un akadēmisko aprindu pārstāvjus, lai apspriestu stratēģiju, kas palīdzēja Latvijai, Lietuvai un Igaunijai pārvarēt dziļo recesiju, atjaunot sabalansētu izaugsmi un tuvināt vai sasniegt eiro ieviešanas mērķi. Viņi arī apspriedīs turpmākos sarežģītos uzdevumus un gūto pieredzi.

Ievērojamo referentu vidū būs Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) un Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, EK viceprezidents Olli Rēns, Zviedrijas finanšu ministrs Anderšs Borgs un Eiropas Centrālās bankas Valdes loceklis Jergs Asmusens. Konferenci atklās Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš un SVF izpilddirektore Lagarda, kura piedalīsies arī noslēdzošajā paneļdiskusijā.

"Latvija ir pierādījusi, ka budžeta saimniecības sakārtošana, īpaši, ja to veiksmīgi papildina strukturālās reformas, mazā valstī ar atvērtu tautsaimniecību var veicināt izaugsmi, – ja to dara apņēmīgi un krīzes sākumposmā, mērķtiecīgi vairāk samazinot izdevumus, nevis paaugstinot nodokļus," sacīja Rimšēvičs.

Viņš norādīja, ka Latvija to īstenojusi, balstoties uz ātru rīcību, izlēmību, solījumu pildīšanu un solidaritāti. Latvijas pieredzi noteikti vērts analizēt starptautiskā kontekstā, un šī konference piedāvā labu iespēju to darīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!