Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Augošais bankrotu skaits un ārkārtīgi zemās procentu likmes nākamajā gadā radīs bankām lielākos izaicinājumus, norāda Singapūras lielākās bankas "DBS" vadītājs Pijušs Gupta.

Valdības atbalsts visā pasaulē ir mazinājis pandēmijas kaitīgo ietekmi uz ekonomiku, taču tas arī ir maskējis uzņēmumu un mājsaimniecību problēmu reālo lielumu, viņš sacījis, piebilstot, ka šīs problēmas tiks izgaismotas brīdī, kad beigsies valdību atbalsta pasākumi.

"Tāpēc es prognozēju, ka nākamajā gadā pasaulē redzēsim aizvien vairāk bankrotu un nespēju izpildīt saistības," uzsvēris Gupta.

Šī nav pirmā reize, kad Gupta brīdina par iespējamo bankrota skaitu pieaugumu pasaulē. Taču viņš uzsvēris, ka "DBS", tāpat kā daudzas citas bankas visā pasaulē, pēdējo mēnešu laikā ir palielinājusi uzkrājumus iespējamiem kredītu zaudējumus. Laika periodā no janvāra līdz septembrim banka veikusi uzkrājumus aptuveni 1,87 miljardu ASV dolāru apmērā, kas ir četras reizes vairāk nekā pirms gada, teikts bankas pārskatā.

Bankas vadītājs sacījis ka kredītiestādēm izaicinājums būs arī peļņas palielināšana no kreditēšanas, ņemot vērā, ka procentu likmes turpinās būt zemā līmenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!