Foto: LETA

Likvidējamās AS "VEF banka" aktīvu vērtība šogad oktobra beigās bija 2,992 miljoni eiro, liecina oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicētais bilances pārskats.

Kopējais kredītu apjoms bija 1,079 miljoni eiro, līdzekļu apjoms kasē un prasības pret Latvijas Banku - 1,892 miljoni eiro, prasības pret kredītiestādēm un centrālajām bankām - 11 538 eiro.

Kopējais pasīvu apjoms oktobra beigās bija 2,992 miljoni eiro. Noguldījumi - 56 287 eiro, kapitāla un rezervju apjoms - 1,831 miljons eiro, pārējās saistības - 1,105 miljoni eiro.

Oktobrī atgūti aktīvi astoņu eiro apmērā, likvidācijas izdevumi oktobrī - 5207 eiro.

Kā ziņots, 2010.gada maijā Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) nolēma anulēt bankai izsniegto licenci kredītiestādes darbībai. "VEF bankai" licence kredītiestādes darbībai tika anulēta, pamatojoties uz Kredītiestāžu likuma 27.panta pirmās daļas 8.punktu. Tas paredz licences anulēšanu, ja kredītiestāde neievēro šī likuma un citu kredītiestādes darbību regulējošo likumu prasības un FKTK normatīvos noteikumus un rīkojumus. FKTK Rīgas apgabaltiesā iesniedza "VEF bankas" likvidācijas pieteikumu, un 2010.gada novembrī tiesa atzina banku par likvidējamu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!