Foto: LETA
Sākotnēji AS "Latvijas Krājbanka" administratora amatam virzītajam, nesen atsauktajam administratoram Aigaram Lūsim ir radusies sajūta, ka ap šo procesu notiekot "tumšas, aizmuguriskas spēles", atzina administrators.

Šī situācija viņam neesot pieņemama, tāpēc Lūsis no tās vēloties norobežoties. "Ļoti gan gribētos ticēt, ka es kļūdos," sarunā sacīja Lūsis.

Viņš uzsvēra, ka esošajā situācijā esot steidzami jārisina jautājums par bankas administratoru, jo katra diena nesot zaudējumus, un viņš ar interesi vērošot, kāda izrādīsies premjera Valda Dombrovska (V) loma jauna administratora virzīšanā.

Pats Lūsis neesot saņēmis oficiālus skaidrojumus, kāpēc tomēr nolemts viņu nevirzīt šim darbam, vien no publiski izskanējušās informācijas esot noprotams, ka politiskā spiediena dēļ viņš nevarēs pilnvērtīgi strādāt.

Lūsis lepojos, ka ar viņu šajā periodā nav centušies kontaktēties vai satikties ne bankas akcionāru pārstāvji, ne citu "ietekmīgu grupējumu pārstāvji". To viņš uzverot kā komplimentu un apliecinājumu viņa neitralitātei un profesionalitātei.

Kā ziņots, Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) atsauks iepriekš pausto lūgumu apstiprināt Lūsi par "Latvijas Krājbanka" maksātnespējas procesa administratoru. Savukārt Dombrovskis norādījis, ka šaubas par Lūša kandidatūras atbilstību "Latvijas Krājbanka" administratora amatam veido publiski pieejamā informācija par viņa iepriekšējo profesionālo darbību un tiesībsargājošo iestāžu atzinums, kas ir klasificēts.

Jau ziņots, ka FKTK 1.decembrī iesniedza Rīgas apgabaltiesā pieteikumu par "Latvijas Krājbankas" maksātnespēju un lūdza Rīgas apgabaltiesu lemt par Lūša apstiprināšanu par "Latvijas Krājbanka" maksātnespējas procesa administratoru.

Rīgas apgabaltiesa līdz 27.decembrim atstāja bez virzības FKTK pieteikumu atzīt par maksātnespējīgu "Latvijas Krājbanku".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!