Foto: Publicitātes foto

Ziemeļu Investīciju banka un Lietuvas mazumtirdzniecības kompānija "Maxima LT" parakstījusi 52 miljonu eiro aizdevuma līgumu, lai kreditētu uzņēmuma investīcijas mazumtirdzniecības tīkla energoefektivitātes uzlabošanā Baltijas valstīs, otrdien, 6. augustā, informēja bankā.

Aizdevuma termiņš ir desmit gadi, un tā mērķis ir uzņēmumu grupas "Maxima grupe" veikalu Lietuvā, Latvijā un Igaunijā renovācijas programma.

Šajā programmā "Maxima" mērķis ir 2019.-2021. gadā uzlabot 31 esošā veikala ēku energoefektivitāti. Projektā paredzēts investēt videi draudzīgākās saldēšanas tehnoloģijās un dzesēšanas sistēmās, kā arī energoefektīvās apgaismojuma sistēmā un saules enerģijas paneļu uzstādīšanā.

Paziņojumā norādīts, ka renovācijas mērķis ir padarīt iepirkšanos ērtāku pircējiem, atspoguļojot viņu vajadzību izmaiņas.

"Maxima" aplēses liecina, ka renovācija ļaus enerģijas patēriņu samazināt par vismaz 40 gigavatstundām jeb 30%, bet ar saules paneļiem gadā varētu saražot 13 gigavatstundu enerģijas, ka samazinātu no ārējiem avotiem saņemtās enerģijas izmantojumu veikalu tīkla darbībā.

Ziemeļu Investīciju bankas vadītājs Henriks Normans norādīja, ka "Maxima grupe" ir liels veikalu tīkls Baltijas valstu mazumtirdzniecības sektorā, tādēļ investīcijas energoefektivitātē "atspoguļo pozitīvas pārmaiņas uz ilgtspējīgākiem pasākumiem visā sektorā".

Savukārt "Maxima grupe" finanšu direktors Vitālijs Rakovskis piebilda, ka energoefektivitātes uzlabošana ļaus uzņēmumam ne tikai samazināt operacionālās izmaksas, bet arī ietaupītos līdzekļus investēt inovācijās un videi draudzīgās tehnoloģijās.

"Maxima grupe" pieder mazumtirdzniecības veikalu tīkli, kas strādā ar "Maxima" zīmolu Baltijas valstīs, "Stokrotka" zīmolu Polijā un "T-Market" zīmolu Bulgārijā, kā arī internetveikals "Barbora" Baltijas valstīs. Trijās Baltijas valstīs grupas tīklu veido tūkstoš veikalu, un ar 40 000 darbinieku tas ir lielākais privātais darba devējs Baltijas valstīs.

Ziemeļu Investīciju banka ir kopējā Ziemeļu un Baltijas valstu starptautiskā finanšu institūcija. Banka izsniedz ilgtermiņa aizdevumus ar mērķi stiprināt konkurētspēju un nodrošināt atbalstu veselīgai videi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!