Foto: Pexels/RODNAE Productions

Austrālijas kripto tirdzniecības platforma "Swyftx" secinājusi, ka tuvākā divpadsmit mēnešu laikā apmēram miljons valsts iedzīvotāju spers pirmos soļus kriptovalūtu pasaulē.

Šobrīd Austrālijā ir apmēram četri miljoni cilvēku, kuru īpašumā ir kriptovalūtas.

Jūlija sākumā, 'YouGov' aptaujāja 2609 iedzīvotājus, kas vecāki par 18 gadiem. Ziņojumā teikts, ka, neskatoties uz pašreizējo "kripto ziemu", kurā pagājušā gada laikā no digitālo aktīvu tirgus ir izņemti aktīvi aptuveni divu triljonu dolāru apmērā, Austrālijas kriptovalūtu īpašumtiesības ir pieaugušas par 4% salīdzinājumā ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu, sasniedzot 21% gadā. 2022. gads.

Saskaņā ar ziņojumu, šis skaitlis 2023. gadā palielināsies par vēl vienu miljonu jaunu kriptovalūtu īpašnieku, savukārt vismaz viena ceturtā daļa austrāliešu plāno iegādāties kriptovalūtas nākamo 12 mēnešu laikā.

"Pamatojoties uz pašreizējo pieauguma trajektoriju digitālo aktīvu izmantošanā, mēs sagaidām, ka pusei pieaugušo, kas jaunāki par 50 gadiem, Austrālijā, nākamo viena līdz divu gadu laikā piederēs vai būs piederējušas kriptovalūtas," komentējis "Swyftx" stratēģisko partnerību vadītājs Tomijs Honans sacīja sarunā ar interneta mediju "Cointelegraph".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!