Foto: LETA
Finansētājs "Capitalia" pārtraucis jaunu aizdevumu izvietošanu "Mintos" platformā un turpinās apkalpot esošos aizdevumus līdz to termiņa beigām, liecina uzņēmumu paziņojumi.

"Lai gan esam vieni no pirmajiem finansētajiem, kas pievienojās "Mintos" vēl 2015. gadā, šo gadu laikā ir mainījies arī "Capitalia" darbības fokuss," stāsta "Capitalia" vadītājs Juris Grišins.

"Capitalia" savu uzņēmumu finansēšanas darbību centrējuši uz lielāku uzņēmumu apkalpošanu, rezultātā izsniedzot arī lielākas aizdevumu summas diapazonā no 100 000 eiro un uz augšu. "Mintos" platforma ir labi pielāgota mazu aizdevumu tirdzniecībai investoriem, bet diemžēl lielāku projektu, piemēram, tādu kā mūsējo, realizācijai nav optimāla," atzīst Grišins.

Viņš stāsta, ka "Capitalia" jau pēdējos trīs gadus ir nozīmīgi samazinājusi kredītu apmēru, ko piedāvā investoriem caur "Mintos", un tagad kompānija nolēmusi formāli jaunu projektu nosūtīšanu pārtraukt.

Turpmāk "Capitalia" visus uzņēmumu finansēšanas darījumus plāno realizēt caur mūsu pašu slēgto platformu mājas lapā. Šī platforma ir paredzēta pieredzējušiem investoriem, kas ir spējīgi paši veikt uzņēmumu risku un finanšu analīzi, uzsver Grišins.

"Capitalia" un "Mintos" ir panākuši abpusēju vienošanos par sadarbības pārtraukšanu no 25. februāra.

Kā informē "Mintos" pārstāvji, pēc visu saistību izpildes, no "Mintos" pēdējā laikā aizgājuši pieci ārvalstu kreditēšanas uzņēmumi.

Pēc savstarpējas vienošanās par sadarbības pārtraukšanu, Bulgārijas uzņēmums "Stik Credit" ir sedzis visas saistības pret "Mintos" investoriem un aiziet no platformas. Tāpat, ņemot vērā "Finko Georgia" lēmumu pamest Gruzijas tirgu vietējā kreditēšanas tirgus regulējuma izmaiņu dēļ un vairs neuzskatot to par dzīvotspējīgu tirgu, "Finko Georgia" ir segusi visas saistības pret "Mintos" investoriem, un "Finko" grupa vairs nepiedāvā iespējas investēt Gruzijā izsniegtos kredītos,

Tāpat pēc "BB Finance" lēmuma pārtraukt darbību Somijā un koncentrēties tikai uz savu primāro tirgu – Igauniju, uzņēmums ir sedzis visas saistības pret "Mintos" investoriem, kuriem bija investīcijas Igaunijā izsniegtos aizdevumos. "Mintos" un "BB Finance" apsvērs sadarbības turpināšanu citos tirgos 2021. gadā, informē "Mintos".

Pēc savstarpējas vienošanās par sadarbības pārtraukšanu Bulgārijas kompānija "ITF" grupa ir segusi visas saistības pret "Mintos" investoriem un aiziet no platformas.

Savukārt pēc kompānijas "Aasa" lēmuma pārtraukt darbību Zviedrijā un koncentrēties tikai uz savu primāro tirgu – Poliju, uzņēmums ir sedzis visas saistības pret "Mintos" investoriem, kuriem bija investīcijas Zviedrijā izsniegtos aizdevumos, un aizgājis no platformas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!