Foto: LETA
Ieguldījumu platforma "Mintos" uzsākusi savu pirmo pūļa finansēšanas kampaņu, informē uzņēmuma pārstāvji.

Kampaņu plānots uzsākt novembra otrajā pusē, izmantojot "Crowdcube" vietni - uz pašu kapitālu balstītu pūļa finansēšanas platformu.

Jaunās kampaņas, kas ir daļa no lielākas līdzekļu piesaistes kārtas ar riska kapitāla (venture capital) uzņēmumiem, mērķis ir nodrošināt jau uzsākto uzņēmuma izaugsmes nodrošināšanu un sniegt iespēju uzņēmuma klientiem kļūt par tā daļu turētāju.

"Pieprasījums pēc alternatīvām ieguldījumu iespējām ir pieaudzis līdz ar noguldījumu pastāvīgi zemajām procentu likmēm un akciju tirgiem kļūstot arvien piesātinātākiem, atstājot salīdzinoši maz labu iespēju privātajiem investoriem (retail investor)," sacīja "Mintos" līdzdibinātājs un vadītājs Mārtiņš Šulte.

Paredzams, ka tuvāko gadu laikā globālais pūļa aizdevumu (crowdlending) tirgus pieaugs par 29,7% gadā (CAGR), no 57 miljardiem eiro 2019. gadā līdz 472 miljardiem eiro 2027. gadā.

Līdz šim "Mintos" ir piesaistījis 7 miljonus eiro no biznesa eņģeļu investoriem, lielāko daļu no savas izaugsmes finansējot ar uzņēmuma ieņēmumiem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!