Foto: Luminor

Starptautiskā reitingu aģentūra "Moody’s Investors Service" ("Moody’s") apstiprinājusi "Luminor Bank" reitingus un uz pozitīvu paaugstinājusi to nākotnes vērtējumu, informē bankā.

Aģentūra bankas ilgtermiņa noguldījumu reitingu saglabājusi "A3" līmenī, bet augstākas prioritātes nenodrošināto ilgtermiņa obligāciju reitingu "Baa1" līmenī.

Skaidrojot lēmumu, "Moody’s" atzīmē bankas stabilo kapitalizāciju, uzlaboto ienesīgumu un ienākumus nenesošu aizdevumu samazināšanu, kā arī plašo kredītportfeli pēc klientu veida, valsts un vietējo noguldījumu bāzi.

Tāpat "Moody’s" apstiprinājusi "Luminor Bank" ilgtermiņa un īstermiņa noguldījumu reitingu "A3/P-2", augstākās prioritātes nenodrošināto vidēja termiņa obligāciju programmas reitingu "Baa1" un darījuma partnera riska reitingu (Counterparty Risk Ratings jeb CRR) "A2/P-1" līmenī.

Vienlaikus aģentūra paaugstinājusi bankas ilgtermiņa noguldījumu un augstākās prioritātes nenodrošinātā parāda reitinga nākotnes vērtējumu no stabila līdz pozitīvam.

Jau vēstīts, ka 2017.gada oktobrī Baltijas valstīs darbu sāka "Nordea Bank" un DNB apvienotā banka "Luminor Bank", savukārt 2019.gada janvāra sākumā tika pabeigta Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" pārrobežu apvienošana, bankai turpinot darbību ar centrālo biroju Igaunijā un filiālēm Latvijā un Lietuvā. Bankas stratēģiskais investors ir ASV investīciju kompānija "Blackstone".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!