Foto: LETA
Starptautiskā reitingu aģentūra "Moody"s Investors Service" ("Moody's") ir piešķīrusi valstij piederošajai Latvijas Hipotēku un zemes bankai (Hipotēku bankai) vietējās valūtas ilgtermiņa noguldījumu reitingu Baa3 un īstermiņa vietējās valūtas noguldījumu reitingu Prime-3, liecina kredītreitingu aģentūras paziņojums.

Reitingiem noteikta stabila nākotnes perspektīva.

Ārvalstu valūtas ilgtermiņa noguldījumu reitingu "Moody's" piešķīra Hipotēku bankai 2001.gada novembrī.

"Šodien piešķirtais reitings nosaka bankas reitingus ilgtermiņa noguldījumiem vietējā valūtā tādā pašā līmenī, kādā noteikti reitingi ilgtermiņa noguldījumiem ārvalstu valūtā. Tas neatspoguļo izmaiņas mūsu vērtējumā par bankas kredītreitinga spēcīgumu," sacīts "Moody's" paziņojumā.

Tajā norādīts, ka "Moody's" turpinās sekot līdzi tam, kā notiek Hipotēku bankas pārveidošana par attīstības banku. Turklāt reitingu aģentūra sekos līdzi tam, kā pārveidošana par attīstības banku varētu ietekmēt bankas kredītu risku profilu un sistēmiska atbalsta iespējamību.

Pēc aktīvu apmēra Hipotēku banka jūnija beigās bija astotā lielākā no 30 Latvijas bankām, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati. Bankas vienīgā īpašniece ir valsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!