Šajā otrdienā piedāvājam nākamo raidījuma "Nākotnes kapitāls" epizodi, kurā AS "Delfi" valdes priekšsēdētājs Konstantīns Kuzikovs stāstīs, kuru uzņēmumu akcijas nolēmis iekļaut savā ieguldījumu portfelī, bet no kurām – atbrīvoties, savukārt neatkarīgo personīgo finanšu un investīciju eksperts Kaspars Peisenieks izvērtēs līdzšinējo akciju izvēli un skaidros, kādēļ nevajag satraukties par īstermiņa svārstībām akciju tirgos.

Portfelis šobrīd atspoguļo iepriekšējā raidījumā runāto – ka septembris nav tas labākais mēnesis investīcijām – ieguldījumu vērtība kopš pagājušā raidījuma, divu nedēļu laikā ir samazinājusies no 300 eiro līdz 296 eiro, norāda Konstantīns Kuzikovs.

Tomēr Kaspars Peisenieks uzsver, ka tās ir ikdienas norises akciju tirgos un ar to jārēķinās. "Tieši tāpēc mēs ieguldām aktīvā, kuram, salīdzinot ar depozītiem vai valsts obligācijām, ir samērā augsts risks," viņš piebilst, uzsverot, ka šis risks arī atspoguļojas akciju cenu svārstībās. "Tas, ka tirgū novērojamas svārstības, ir normāli, un būtu jāuztraucas, ja šādu svārstību nebūtu. Tad būtu jāsāk uzmanīgi skatīties, jo pieredze rāda, ka parasti, ja kustība ir tikai uz augšu, tas kādā brīdī beidzas ar strauju kritumu atpakaļ," uzsver eksperts.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!