Pēc sarunām ar ekspertiem, tirgus izvērtējuma un “Delfi” valdes priekšsēdētāja Konstantīna Kuzikova padomu uzklausīšanas “Delfi Bizness” žurnālists Raivis Vilūns ir gatavs veikt savus pirmos soļus portfeļa veidošanā – iegādāties pirmās akcijas no Baltijas biržā esošajiem uzņēmumiem.

“Nākotnes kapitāla” vadītājs, atsaucoties uz pagājušo raidījuma sezonu, atgādina, ka investoriem, pirms iegādāties kāda uzņēmuma akcijas, ir jāatbild uz trim jautājumiem: kā diversificēt portfeli, vai šis ir pareizais brīdis un cena, lai iegādātos akcijas, un ar ko konkrētais uzņēmums nodarbojas?
Proti, investoram ir jābūt drošam, ka viņš akcijas nepērk nesamērīgi augstas cenas brīdī un ka viņš izprot izvēlētā uzņēmuma būtību, situāciju un nākotnes perspektīvas.

Tālāk Vilūns stāsta, ka plāno savu portfeli diversificēt vairākos veidos – viņš vēlas investēt dažādās nozarēs, izvēlēties uzņēmumus no visām trim Baltijas valstīm un ieguldīt arī daļu naudas ETF.

Runājot par ETF, Vilūns norāda, ka izvēle nav liela un ka divi, kuros viņš vēlas ieguldīt, ir “INVL Baltic Fund” un “OMX Baltic Benchmark Fund”. Abi šie fondi pamatā balstās uz labākajiem, vērtīgākajiem un aktīvākajiem uzņēmumiem Baltijas biržā, tāpēc ir visai līdzīgi. Vilūns uzskata, ka šie ETF Baltijas akciju portfelī varētu sniegt zināmu stabilitāti.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!