Foto: Publicitātes attēls

Krievijas iebrukums Ukrainā ir izraisījis juku laikus teju visos pasaules tirgos. Arī Baltijas valstu akciju tirgus, kas iepriekšējos gados uzrādīja daudz straujāku vērtības pieaugumu nekā vairāki starptautiskie tirgi, nav izņēmums, un akciju vērtību zudums aizvadītajās nedēļās ir ievērojams. Tomēr "Nasdaq Riga" valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne uzskata – Baltijas akciju tirgus ilgtermiņā atkopsies un būs laba vieta, kur vietējiem akcionāriem startēt, jo uzņēmumi ir labi zināmi un saprotami.

Viens no trūkumiem, kā "Delfi Bizness" raidījumā "Nākotnes kapitāls" spriests, – tirgus ir mazs un, veidojot portfeli, ir grūtāk atrast uzņēmumus pēc iespējas dažādākās nozarēs. Taču, kā norāda "Nasdaq Riga" valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne, arvien vairāk uzņēmumu izrāda interesi par nokļūšanu biržā un tuvākajos gados tur varētu parādīties arvien jauni spēlētāji.

Interviju sarunājām pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā. Es gribēju sarunu sākt ar jautājumu, kādas ir prognozes šim gadam, bet tagad droši vien drīzāk ir vērts jautāt, kāda ir kara ietekme un kādas ir ilgtermiņa prognozes.

Baltijas tirgus ir daļa no globālā tirgus, un jau kopš februāra sākuma bija zināma lejupslīde, tāpat kā visā pasaulē. Ja runājam par pēdējām nedēļām, ir bijusi lejupslīde, protams, galvenais iemesls ir valdošā neskaidrība un jaunie riski. Nav zināms, cik ilgi karš Ukrainā turpināsies un kāds tieši būs rezultāts. Tātad ir neskaidrība, un neskaidrība būs. Bet no investoru viedokļa, manuprāt, ir ļoti svarīgi skatīties uz uzņēmumiem, kuros investors ir ieguldījis savu naudu, un, ja šos uzņēmumus tieši neietekmē karš vai sankcijas, ir skaidrs, ka akciju vērtība ilgtermiņā atgūsies.

Kopumā es gribu norādīt, ka maziem investoriem ir svarīgi ieguldīt ilgtermiņā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!