Foto: Scanpix/Reuters
Aizvien biežāk pret kriptovalūtu pasaules spēlētājiem sāk vērsties tiesā. Tā šonedēļ ASV Teksasas štata tiesā iesniegta sūdzība, kurā apgalvots, ka kriptobirža FTX, iespējams, nodarbojas ar nelikumīgu vērtspapīru tirdzniecību. Šī nav pirmā lieta, kur likumsargi, uzraugi un tiesa cenšas saprast, vai kriptovalūtu biržām, veidotājiem un tirgotājiem var piemērot atbildību, kāda paredzēta citiem finanšu pasaules dalībniekiem.

Uzmetas milzim

FTX ir viens no kriptopasaules milžiem. Taču biržas apmēri neaizkavēja, iespējams, tieši otrādi, veicināja ASV Teksasas štata finanšu uzraugu interesi. “Regulējumu izpildes nodaļa tagad izmeklē “FTX Trading”, “FTX US” un to vadītāju iesaisti, tostarp Sema Bankmana-Frīda,” sacīja Džozefs Džeisons Rotunda, Teksasas štata vērtspapīru padomes izpilddirektors. Kriptomiljonārs Sems Bankmans-Frīds, FTX vadītājs, dažkārt tiek saukts par vienu no ietekmīgākajiem kriptopasaules spēlētājiem.

CNN raksta, ka šobrīd biržā notiek izmeklēšana, lai noskaidrotu, vai kriptovalūtu darījumi nav pielīdzināmi darījumiem ar vērtspapīriem. Džons Rīds Stārks, kriptovalūtu kritiķis, sarunā ar CNN norādījis, ka FTX izmeklēšana ir “priekšvēstnesis gaidāmajām regulējuma izpildes prasībām pret kriptovalūtu pasauli”.

Ne pirmais, ne pēdējais

FTX nebūt nav vienīgais uzņēmums, kas šobrīd tiek pārbaudīts. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!