Foto: LETA

Pārdošanai nolemtās bankas "Citadele" darbā nebūs stratēģiska uzsvara uz nerezidentu noguldījumiem, priekšroku dodot aizdevumiem mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, ietekmīgajam medijam "Bloomberg" paudis viens no bankas akcionāriem - Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB).

ERAB izpilddirektors Žans Marks Peteršmits skaidro, ka bankai sākusies jauna fāze un tagad tā ir gatava kalpot ekonomikai.

"Es neraudzītos uz nerezidentu biznesu kā stratēģisku fokusu," atzinis ERAB pārstāvis, norādot, ka tā vietā jākoncentrējas uz tradicionālo banku "maizi", proti, mājsaimniecību un uzņēmumu kreditēšanu.

"Bloomberg" norāda, ka Latvijas ir kļuvusi par bijušās Padomju Savienības valstu naudas centru, jo nerezidentu noguldījumi te veido pusi no visiem depozītiem.

Medijs atgādina, ka tagad finanšu grūtībās nonākušās "Parex Bankas" pēcteci "Citadeli" tās lielākais akcionārs - Latvijas valsts grasās pārdot ASV ieguldījumu fondam "Ripplewood Holdings".

Jau ziņots, ka Latvijas valdība akceptējusi ASV fonda "Ripplewood Holdings" izteikto bankas "Citadele" iegādes piedāvājumu. Tas paredz, ka "Ripplewood Holdings" iegādāsies 25% bankas akciju, 50% iegūs patlaban publiski oficiāli nenosaukti investori, bet 25% kapitāldaļu savā īpašumā saglabās ERAB.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!