Foto: LETA

AS ”Nordea banka” Latvijas filiāle ir piešķīrusi 10 miljonu latu kredītlīniju AS „Latvijas valsts meži” (LVM), portāls ”Delfi” uzzināja bankā.

Uzņēmums piešķirto finansējumu paredzējis izmantot stabilas naudas plūsmas nodrošināšanai - dividenžu un citiem maksājumiem.

Šis ir lidz šim pirmais, tik apjomīgais LVM darījums ar "Nordea".

"Mežsaimniecība vēsturiski bijusi viena no vadošajām tautsaimniecības nozarēm Latvijā, turklāt tai ir būtiska loma Latvijas eksporta tirgū  -  koka un papīra izstrādājumu ražošana 2012.gadā bija 11,1% no kopējā eksporta apjoma, turklāt paredzams, ka šogad šo nozaru nozīme pieaugs vēl vairāk, norāda "Nordea bankas" vadītājs Latvijā Jānis Buks.

LVM ir viens no lielākajiem un stabilākajiem Latvijas uzņēmumiem, kas ik gadu strādā ar peļņu, turklāt nodrošina darba vietas ap 1000 darbiniekiem un ap 7000 darbavietas pie uzņēmuma pakalpojumu sniedzējiem.

"Kā uzņēmumus mūs vieno spēcīga korporatīvās sociālās atbildības platforma, kas ne vien veicina dažādas sociāli atbildīgas rīcības, bet arī nodrošina sabiedrības iesaisti. Ar šo darījumu uzsakām jaunu sadarbību un esam pārliecināti - tā atbalstīs klienta vajadzībām piemērotas ilgtermiņa finanšu sadarbības," uzsver Buks.

LVM 2012.gadā apgrozīja 178,084 miljonus latu. LVM peļņa pērn bija 38,549 miljoni latu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!