Foto: Publicitātes foto

"Luminor Bank" (Igaunijā, Latvijā un Lietuvā) valdes priekšsēdētājs Erki Rāzuke (Erkki Raasuke) pieņēmis lēmumu atstāt savu amatu pirms nākamā bankas attīstības posma. Par "Luminor" valdes priekšsēdētāju ar 2021. gada 1. janvāri ir iecelts Peters Boseks (Peter Bosek) (attēlā). Rāzuke turpinās vadīt organizāciju līdz gada beigām, informē banka.

"Luminor" banka tika nodibināta, apvienojot "Nordea" un "DNB" banku struktūrvienības Baltijas valstīs, lai 2017. gadā izveidotu jaunu banku. Rāzuke pievienojās sagatavošanās projektam un vadīja "Luminor" grupas pārrobežu apvienošanos un pārstrukturēšanu, kā arī "Blackstone" konsorcija veiktos ieguldījumus bankā. Viņa vadībā "Luminor" emitēja Baltijas reģionā pirmās nodrošinātās obligācijas, kas ir nozīmīgs ieguldījums Baltijas finanšu tirgus attīstībā.

Boseks līdz šim darbojās Austrijas finanšu pakalpojumu grupā "Erste Group", kur viņš ieņēma "Erste Bank" valdes priekšsēdētāja un "Erste Group" privātpersonu un mazo uzņēmumu (retail) apkalpošanas segmenta vadītāja amatus. "Erste" grupā strādā 47 000 darbinieki, kas apkalpo ap 16,1 miljonu klientu no vairāk nekā 2300 filiālēm septiņās valstīs. Boseks ir darbojies "Erste Group" pēdējos 24 gadus, no kuriem vairāk nekā 13 gadus bijis uzņēmuma valdē un ieņēmis dažādus vadošos amatus. Viņa pēdējā laika nozīmīgākais veikums ir Eiropā augsti novērtētas banku digitālās platformas attīstības vadība.

Boseka ienākšana "Luminor" notiek brīdī, kad organizācijas biznesa attīstība ir nonākusi trešajā transformācijas posmā, kas būvēts uz Rāzukes vadītās komandas izveidotajiem pamatiem.

"Luminor Bank" padomes priekšsēdētājs Nils Melngailis norāda, ka tāds integrācijas process, ko Rāzuke ir vadījis pēdējos trīs gadus, mūsu reģionā iepriekš nav realizēts. "Esmu nolēmis atkāpties un nodot amatu kādam, kam ir nepieciešamās zināšanas, lai veiksmīgi virzītu "Luminor" pārveidošanu nākamajā izaugsmes posmā. Uzskatu, ka Boseks ir piemērots šim biznesam un banka turpinās viņa vadībā attīstīties," teic Rāzuke.

Boseks piebilst, ka "Luminor" ir viena no vadošajām finanšu iestādēm tirgū, un uzskata, ka uz šiem stabilajiem pamatiem var stiprināt bankas pozīcijas. Savukārt "Blackstone" vecākais izpilddirektors Nadims El Gabani (Nadim El Gabbani) uzskata, ka Boseks ir ideāls kandidāts, kas spēs vadīt "Luminor" nākamo transformācijas posmu, daloties ar savu pieredzi banku digitālo iespēju attīstīšanā.

Lēmums par Boseka iecelšanu jāapstiprina Eiropas Centrālajai bankai.

"Luminor" ir trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs Baltijas tirgū ar aptuveni 900 tūkstošiem klientu un 2500 darbiniekiem, kā arī 15,6% tirgus daļu noguldījumos un 17,6% tirgus daļu kreditēšanā 2020. gada jūnija beigās. "Luminor" pašu kapitāls veido 1,6 miljardus eiro, pirmā līmeņa kapitāla rādītājs (CET1) – 22,0%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!