Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) atzinis ātrā kreditētāja uzņēmuma SIA "VIA SMS" loterijas reklāmas par tādām, kuras veicina bezatbildīgu aizņemšanos, liecina PTAC izplatītais paziņojums.

Marta izskaņā PTAC uzsāka izvērtēt SIA "VIA SMS" īstenotās komercprakses atbilstību normatīvo aktu prasībām.

Centrs konstatēja, ka loterijas ietvaros patērētājiem tika piedāvāts laimēt papildu labumu – planšetdatoru –, ja patērētājs pieteiksies uzņēmuma piedāvātajam kredītam noteiktā apmērā un termiņā.

Loterija tika organizēta laika posmā no 21. līdz 31. martam un informācija par to tika izplatīta vairākās interneta vietnēs, radio, kā arī tika sūtītas ziņas uz ātrā kreditēja reģistrēto klientu telefona numuriem un e-pastiem.

PTAC secinājis, ka loterijas ietvaros izplatītās reklāmas ir tādas, kuras veicināja bezatbildīgu aizņemšanos un varēja būtiski negatīvi ietekmēt patērētāja lēmumu par kredīta līguma noslēgšanu.

Uzraugs vērš uzmanību, ka papildus tika piedāvāta iespēja laimēt preci, kas nav tieši saistīta ar kredīta izmantošanu un tās saņemšanai bija vai varēja būt būtiska nozīme patērētāja lēmuma pieņemšanā par kredīta līguma noslēgšanu.

PTAC pieņēma lēmumu piemērot SIA "VIA SMS" soda naudu 3500 eiro apmērā.

Ziņots, ka PTAC par bezatbildīgas aizņemšanās veicināšanu sodījis arī ātro kreditēju AS "4finance". Par pārkāpumu piemēroja sodu 8000 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!