Foto: DELFI
Par Latvijas "LTB Bank" vienīgo īpašnieku ir kļuvis Krievijas uzņēmējs Igors Kims, kurš iepriekš bija arī "LTB Bank" līdzšinējā īpašnieka "MDM Bank" akcionārs, pavēstīja bankā.

"Akcionāru maiņa paver "LTB Bank" jaunas iespējas paplašināt klientiem pieejamo pakalpojumu klāstu gan Latvijā, gan citās valstīs. Banka ir ieplānojusi attīstīt kvalitatīvus "Private Banking" pakalpojumus, kā arī kļūt par redzamu dalībnieku konsultāciju sniegšanā uzņēmumu pirkšanas/pārdošanas un apvienošanas darījumos," klāstīja "LTB Bank".

Bankā arī norādīja, ka "LTB Bank" saglabās specializāciju un turpinās līdz šim veiksmīgi īstenoto konservatīvo aktīvu pārvaldīšanas politiku.

"LTB Bank" valdes priekšsēdētājs Māris Avotiņš aģentūrai BNS sacīja, ka pērnā gada novembrī tika noslēgts akciju pirkšanas līgums, bet pašlaik darījums ir beidzies. Pēc viņa teiktā, darījumam ir saņemta arī Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) atļauja.

"Kima kungs bija akcionārs "MDM Bank". Viņš nolēma, ka pārdos savas akcijas "MDM Bank" un viena no lietām, ko savukārt nopirks, būs "LTB Bank" Latvijā," pastāstīja Avotiņš.

Viņš norādīja, ka līdz ar īpašnieka maiņu šā gada laikā, iespējams, tiks mainīts arī bankas nosaukums. "Saskaņā ar šo bankas pirkšanas un pārdošanas līgumu, iespējams, tiks mainīts arī bankas nosaukums," minēja Avotiņš.

Tāpat viņš atzina, ka ir nomainīta "LTB Bank" padome, taču šīs izmaiņas vēl ir jāreģistrē Uzņēmumu reģistrā. Savukārt izmaiņas valdes sastāvā, pēc Avotiņa teiktā, pagaidām nav plānotas.

Līdz šim "LTB Bank" vienīgā īpašniece bija Novosibirskā (Krievijā) bāzētā "MDM Bank".

Pēc aktīvu apmēra "LTB Bank" septembra beigās bija 15.lielākā no 31 Latvijas bankas, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!