Foto: Privātais arhīvs

Katru svētdienu "Delfi Bizness" piedāvā nelielu sarunu ar kādu no biznesa vides pārstāvjiem par pašreizējām aktualitātēm, ceļu uz panākumiem, nākotnes plāniem un dzīves laikā gūtajām atziņām. Līdzīgi kā finanšu nozarē kopumā, arī parādu atgūšanas uzņēmumu vadībā pārsvarā dominē vīrieši. Tomēr "Intrum" ģenerāldirektore Baltijā Ilva Valeika uzsver, ka savā karjerā nav saskārusies ar kādiem īpašiem ierobežojumiem – ja ir degsme augt un izdarīt labi savu darbu, karjeras iespēju ir daudz.

Citas "Personība biznesā" sarunas atradīsiet šeit.

"Parādu atgūšanas nozare, kurā strādāju, no sākuma varbūt neraisa tās pozitīvākās emocijas, taču patiesībā tai ir ļoti svarīga loma visā finanšu ekosistēmā – mūsdienās dzīve bez kredīta nav iedomājama un ir svarīgi saglabāt līdzsvaru starp tiem, kas izsniedz preces un pakalpojumus kredītā un tiem, kas tos lieto," sarunā ar "Delfi Bizness" akcentē Ilva Valeika.

Darbam cilvēks velta lielu daļu no savas dzīves. Kāpēc strādājat tieši šajā jomā?

Kredītu pārvaldīšanas un parādu atgūšanas joma nebija apzināti izvēlēta, taču tas, ka joprojām šeit esmu, gan. Darba saturs un cilvēki ir tas, kas mani notur šajā uzņēmumā. Protams, katram darbam ir sava "garoziņa", bet kopā ar foršu komandu es iemācījos izjust prieku ikdienā. Man svarīgas ir arī uzņēmuma vērtības un augstie darbības standarti – tas ne tikai liek lepoties ar darba vietu, bet arī sagādā prieku, ja ar savu rīcību izdodas mainīt priekšstatu par nozari.

Kāds bija jūsu pirmais darbs, un ko tas jums ir iemācījis?

Varbūt netipiski mūsdienām, mana pirmā darba vieta ir arī mana pašreizējā darba vieta – esmu izaugusi līdz ar uzņēmumu. Protams, amati ir bijuši dažādi, un pats pirmais bija klientu apkalpošanas speciāliste zvanu centrā. Tas patiesībā iemācīja ļoti daudz – komunikāciju ar cilvēkiem un drosmi.

Lai gan daudziem ir kārdinājums ātri izmēģināt dažādus uzņēmumus un pat nozares, man patīk iet dziļumā un plašumā – es esmu piemērs tam, ka cilvēks var profesionāli augt un veidot labu karjeru arī viena uzņēmuma ietvaros, it īpaši, ja uzņēmums ir tāds, kas var piedāvāt plašas izaugsmes iespējas un interesantas pozīcijas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!