Foto: Publicitātes attēli

Nebanku kreditētāja "DelfinGroup" 9. jūlijā emitēs obligācijas par pieciem miljoniem eiro, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga". Tomēr kopējais pieprasījums pēc obligācijām pārsniedzis 9,26 miljonus eiro, informē uzņēmumā.

Nenodrošinātajām obligācijām būs 1000 eiro nominālvērtība un kupona gada likme - 9,75%. Obligāciju dzēšanas termiņš ir 2023.gada 25.augusts.

Emisija noslēgusies, un pieprasījums pēc obligācijām 1,85 reizes pārsniedzis tās apjomu. Tika emitētas obligācijas piecu miljonu eiro vērtībā ar gada kupona procentu likmi 9,75%. Vienas obligācijas nomināls ir 1 000 eiro un minimālais parakstīšanās apjoms bija 100 000 eiro

"Kopējais pieprasījums pēc obligācijām pārsniedza 9,26 miljonus eiro. Privātie ieguldītāji veidoja 65% no kopējā emisijas apjoma, savukārt atlikušos 35% sastāda institucionālie investori," stāsta "DelfinGroup" valdes loceklis un finanšu direktors Kristaps Bergmanis. "Ar šo slēgto obligāciju laidienu esam pilnveidojuši mūsu obligāciju finansējuma struktūru, kas cita starpā paredz arī negatīvās ķīlas (negative pledge) konceptu. Šis koncepts nodrošina, ka obligāciju emisija nebūs nodrošinātas ar uzņēmuma aktīviem, bet gan ar apņemšanos šos aktīvus neieķīlāt vai arī ieķīlāt līdz noteiktam prasījumu apmēram. Nodrošinājums atbilstoši piešķirtajam finansējumam būs paredzēts vienīgi aizņēmumiem no bankas vai savstarpējo aizdevumu platformas. Šāds nodrošinājuma koncepts tiek plaši pielietots obligāciju emisijās, tas ir saprotams un nodrošina iespēju ērti refinansēties."

Obligāciju izvietošanu organizēja "Signet Bank".

"DelfinGroup ir labs piemērs, kā uzņēmums ar proaktīvu komunikāciju ar investoriem, regulāru un izvērstu finanšu atskaišu publicēšanu, iekšējo procesu pakāpenisku sakārtošanu, apvienojumā ar stabilu biznesu, spēj ievērojami samazināt savu finansēšanas likmi ilgtermiņā. Klātbūtne kapitāla tirgū, kā jebkuras darījuma attiecības, ir jāskatās vairāku gadu perspektīvā, tādēļ bieži vien lielākie ieguvumi ir sagaidāmi ilgtermiņā," uzskata Roberts Idelsons, "Signet Bank" AS valdes priekšsēdētājs.

"DelfinGroup" apgrozījums 2021.gada pirmajos trīs mēnešos sasniedza 6,018 miljonus eiro, neto peļņa bija 0,804 miljoni eiro, bet kredītportfelis - 32 miljoni eiro. EBITDA palielinājās par 21%, pieaugot līdz 2,5 miljoniem eiro, bet peļņa pirms nodokļiem sasniedza 1,1 miljonus eiro, kas ir kāpums par 6% salīdzinot ar 2020.gada pirmo ceturksni.

Jau ziņots, ka maija sākumā par nebanku kreditētāja "DelfinGroup" lielākā akcionāra SIA "L24 finance" īpašnieku netieši ir kļuvis Kesenfeldu ģimenes uzņēmums SIA "ALI Investments".

Saskaņā ar "DelfinGroup" gada pārskatā publicēto informāciju "L24 finance" īpašumā ir 65,18% "DelfinGroup" akciju.

Savukārt pārējā "DelfinGroup" akcionāru struktūrā izmaiņas nav notikušas. Uzņēmuma padomes priekšsēdētājs un uzņēmuma akcionārs Agris Evertovskis uzņēmumu kontrolē caur SIA "EC finance" un SIA "AE consulting", kā arī 3,5% uzņēmuma joprojām pieder "DelfinGroup" menedžmenta komandai - valdes locekļiem. 6.maijā Uzņēmumu reģistrā reģistrētas izmaiņas veidā kā Evertovskis īsteno kontroli uzņēmumā AS "DelfinGroup".

Lielākajam "DelfinGroup" akcionāram, padomes priekšsēdētājam un dibinātājam Evertovskim caur "EC finance" un "AE consulting" turpina piederēt 31,31% "DelfinGroup" akciju. Akcionāru īpašnieku struktūras izmaiņas "DelfinGroup" darbību neietekmē, nemainās arī uzņēmuma kontrole un patiesā labuma guvējs, kas turpina būt Evertovskis. Nemainīga paliek arī "DelfinGroup" valde un padome.

Jau vēstīts, ka "DelfinGroup" koncerna auditētais apgrozījums 2020.gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, palielinājās par 9%, sasniedzot 23,7 miljonus eiro, vienlaikus koncerna peļņa pieauga par 11,4% un bija 3,9 miljoni eiro.

Kompānija "DelfinGroup" reģistrēta 2009.gadā, un tās pamatkapitāls ir četri miljoni eiro. Līdz 2012.gada jūnija beigām kompānija strādāja ar nosaukumu "Lombards24.lv", bet tad mainīja nosaukumu uz "ExpressCredit". Savukārt par "DelfinGroup" kompānija pārtapa 2020.gada februāra sākumā. "DelfinGroup" patiesais labuma guvējs ir Agris Evertovskis. "DelfinGroup" obligācijas kotē "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!