Foto: LETA

AS "Reverta" veikusi kārtējo maksājumu Valsts kasei 5,5 miljonu eiro apmērā, tādējādi 2016. gada pirmajos sešos mēnešos Valsts kase no "Revertas" ir saņēmusi 30,1 miljonu eiro, portālam "Delfi" pavēstīja kompānijas Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja Marita Ozoliņa.

Salīdzinot ar pērnā gada pirmo pusgadu, šogad atmaksāts trīs reizes vairāk.

"Neraugoties uz to, ka "Revertas" sešos darbības gados labākos problemātiskos aktīvus jau esam izstrādājuši, jūnijā no kredītu portfeļa izstrādes mums izdevās sasniegt izcilus darbības rezultātus, mēneša laikā atgūstot 9,5 miljons eiro," klāsta "Revertas" valdes priekšsēdētāja Solvita Deglava.

Pēc viņas teiktā, atgūtos līdzekļus no kredītu izstrādes veido vairāki komplicēti darījumi Latvijā, Krievijā, Lietuvā un Igaunijā, par kuru sekmīgu realizāciju "Reverta" cīnījusies gadiem, sastopoties ar aktīvu klientu pretdarbību gan juridiskajā vidē, gan atsevišķos gadījumos arī atklātiem draudiem.

Tā, piemēram, ir noslēdzies apjomīgs un sarežģīts projekts astoņu gadu garumā, kā rezultātā "Reverta" ir kļuvusi par pilntiesīgu īpašnieku nekustamā īpašuma objektam Krievijā – aptuveni 1000 kvadrātmetrus plašām komercplatībām Maskavā. Tāpat sekmīgi noslēdzies lielākais un sarežģītākais kredītu projekts Lietuvas portfelī – 2016. gada 29. jūnijā "Revertas" kontā no Lietuvas cesijas darījuma tika ieskaitīti 550 tūkstoši eiro, kas bija atlikusī daļa no kopējās cesijas darījuma summas 10,6 miljonu eiro apmērā.

Kopumā no problemātisko aktīvu restrukturizācijas, vērtspapīru realizācijas un nekustamo īpašumu pārdošanas "Reverta" no 2010. gada 1. augusta līdz 2016. gada 31. maijam ir atguvusi 695,8 miljonus eiro.

"Revertas" darbība ir koncentrēta trīs galvenajos virzienos: kredītu restrukturizācija, parādu atgūšana, kā arī nekustamo īpašumu pārvaldīšana un pārdošana.

Saskaņā ar Eiropas Komisijas apstiprināto "Parex bankas" restrukturizācijas plānu "Revertas" darbība tiek izbeigta 2017. gada beigās. Līdz noteiktā termiņa beigām "Revertai" jāpabeidz portfeļa izstrāde un uzņēmuma darbība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!