Foto: "Revolut Bank"/Publicitātes foto

Finanšu platforma "Revolut" šodien aktivizējusi savu Eiropas specializēto bankas pakalpojumu licenci Latvijā.

Kā informē "Revolut", klienti Latvijā, veicot lietotnes atjaunināšanu uz "Revolut Bank", lai iegūtu papildu pakalpojumus, tagad varēs veikt noguldījumus, kas tiks aizsargāti saskaņā ar noguldījumu garantiju sistēmu.

Līdz šim "Revolut" Latvijā ir piesaistījis apmēram 160 000 klientu.

"Revolut Bank" izpilddirektors Virgīlijs Mirkes (Virgilijus Mirkės) norāda: "Bankas darbības uzsākšana Latvijā nodrošinās lielāku drošības un pārliecības līmeni mūsu klientiem un ļaus mums tuvākajā nākotnē laist klajā daudz jaunu produktu un pakalpojumu."

Pagājušajā gadā "Revolut" uzsāka savu specializēto banku darbību Polijā un Lietuvā. Specializēto bankas pakalpojumu licence ļauj "Revolut Bank" sniegt ierobežotus bankas pakalpojumus, izmantojot lietotni "Revolut", kā arī finanšu pakalpojumu un produktu klāstu, ko piedāvā citi "Revolut" grupas uzņēmumi.

Kā portālam "Delfi" paskaidroja Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK), "Revolut Bank Ltd" ir specializētās kredītiestādes licence Lietuvā un pamatuzraudzību šai bankai veic Lietuvas Banka. "Revolut Bank Ltd" ir jāievēro Latvijā noteiktās prasības, kas attiecas uz pakalpojumu sniegšanu klientiem, kā arī noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas prasības.

2020. gada martā FKTK no Lietuvas bankas ir saņēmusi paziņojumu par "Revolut Bank Ltd" plānoto pārrobežu darbību Latvijā, uzsākot noguldījumu piesaistīšanu.

""Revolut bank Ltd" Latvijā darbojas pārrobežu pakalpojumu sniegšanas ietvaros, t.i. bez fiziskas klātbūtnes. Noguldījumu piesaistīšanas gadījumā šie līdzekļi būs aizsargāti ar Lietuvas noguldījumu garantiju sistēmu," skaidro FKTK.

Lai arī FKTK nav tiešais "Revolut Bank Ltd" uzraugs, tā sekojot līdzi šīs iestādes darbībai, tajā skaitā sadarbojas ar bankas uzraudzības iestādi Lietuvā.

Līdz šim uzņēmums "Revolut Group" saskaņā ar tā sniegto informāciju ir piesaistījis gandrīz 1 miljardu ASV dolāru ieguldījumu, un pēdējā laikā tā vērtība ir sasniegusi 5,5 miljardus ASV dolāru. Piecu gadu laikā "Revolut" esot piesaistījis vairāk nekā 15 miljonus klientu visā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!