"Rietumu Bankas" tīrā peļņa pirmajā pusgadā ir 2 miljoni latu, tādējādi banka saglabā līderpozīcijas Latvijas banku nozarē, raugoties no peļņas un efektivitātes viedokļa, portālu "Delfi" informēja "Rietumu Bankas" Sabiedrisko attiecību, reklāmas un mārketinga pārvaldes vadītāja vietniece Eleonora Gailiša.

Bankas aktīvu apjoms pirmā pusgada beigās bija 1 miljards latu; piesaistīto līdzekļu apjoms, ieskaitot noguldījumus un atlikumus klientu kontos, kā arī piesaistītos līdzekļus finanšu tirgos, bija 848 miljoni latu, informē Gailiša.

"Rietumu Bankas" kredītportfelis šī gada pirmajā pusē palielinājās par 8% un sasniedza 530 miljonus latu. Banka plāno turpināt jaunu perspektīvu projektu kreditēšanu. Būtisku portfeļa daļu sastāda ārpus Baltijas valstīm izsniegtie kredīti – "galvenokārt Krievijā, Baltkrievijā un citos perspektīvos reģionos", norāda Gailiša.

Bankas kapitāls un rezerves ir 137 miljoni latu. "Rietumu Bankas" kapitāla pietiekamības rādītājs uz jūnija beigām. pārsniedza 17%, kas ir ievērojami vairāk par starptautiskajiem un Latvijas normatīviem, apgalvo "Rietumu Bankas" pārstāve.

Jūnija beigās "Rietumu Banka" atmaksāja savu pēdējo sindicēto kredītu 120 miljonu eiro apmērā, kas tika piesaistīts 2007.gada jūnijā ar mērķi attīstīt korporatīvo kreditēšanu, un šobrīd bankai nav nekādu saistību attiecībā uz sindikātiem, stāsta Gailiša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!